Χανιά | Στο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου οι μετανάστες που διασώθηκαν στην Παλαιόχωρα | Photos+video

χανιά-στο-κολυμβητήριο-ακρωτηρίου-οι-1101502

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής έφτασαν στο κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου στα Χανιά, οι μετανάστες που διασώθηκαν μετά από περιπετειώδη τρόπο, δείτε ΕΔΩ, το απόγευμα στην Παλαιόχωρα.

Στις κλειστές εγκαταστάσεις, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, φιλοξενούνται συνολικά 70 πρόσφυγες και μετανάστες από το Κουρδιστάν και το Ιράκ, ανάμεσά τους και 11 ανήλικα παιδιά διάφορων ηλικιών, ακόμα και μωρά.

Δείτε την άφιξή τους στο Κλειστό στο Ακρωτήρι, όπως την κατέγραψε το zarpanews.gr:

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ανέφερε πως οι υπηρεσίες έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα ατομικής καθαριότητας, κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα, αλλά και πολλαπλά γεύματα μέσα στη μέρα, ώστε οι μετανάστες να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας, Γιάννης Νικηφοράκης, είπε ότι στο σημείο έχουν μεταφερθεί χημικές τουαλέτες, υπάρχει παροχή σε νερό και ρεύμα, ενώ ο χώρος θα καθαρίζεται καθημερινά.

Στο σημείο βρέθηκε και ο γιατρός από το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Χανίων, Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος είπε ότι οι μετανάστες είναι καταβεβλημένοι από το ταξίδι και την ταλαιπωρία που υπέστησαν, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανυσηχία.

Ο Στέφανος Μαλαδάκης είπε ότι από την πρώτη στιγμή και ο Ερυθρός Σταυρός ήταν παρόν για να παράσχει τις υπηρεσίες του με πρώτες βοήθειες και συνδρομή στους ανθρώπους αυτούς, ενώ ο Στέφανος Ντουκάκης, είπε ότι θα γίνει σε όλους τεστ κορονοϊού το πρωί της Δευτέρας, ενώ για την ώρα κανείς δεν έχει εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα και είναι απύρετοι.

Δείτε τις δηλώσεις των υπηρεσιακών για το θέμα:

Ο χώρος θα φυλάσσεται σε καθημερινή 24ωρη βάση από άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, ενώ υπάρχουν σκέψεις για την παροχή ιδιαίτερης φροντίδας από τα τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής για τα μικρά παιδιά που θα παραμείνουν στον χώρο.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Στο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου οι μετανάστες που διασώθηκαν στην Παλαιόχωρα | Photos+video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook