Χανιά | Στο ΚΕΔΑΣΥ, στον Δικηγορικό Σύλλογο και στο ΕΒΕΧ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ | Photos

χανιά-στο-κεδασυ-στον-δικηγορικό-σύλλ-1693840

Επίσκεψη στο Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους υποψήφιους βουλευτές Μάγκυ Αρσενίδη, Κατερίνα Μανιμανάκη και Γιώργο Σταθάκη.

Στο ΚΕΔΑΣΥ παρουσιάστηκαν το έργο και τα προβλήματα της δομής. Η ακαταλληλότητα του κτιρίου και η υποστελέχωση που καλύπτεται με την πρόσληψη συμβασιούχων, δεν αποτελούν τα μόνα εμπόδια για την παροχή τόσο σοβαρών υπηρεσιών συμβουλευτικής υγείας σε μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς όλου του νομού. Κυρίως η γενικότερη παραμέληση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας από τη ΝΔ, ιδίως μάλιστα της Ειδικής Αγωγής, αναδείχτηκαν κατά τη συζήτηση, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την απουσία παιδοψυχίατρου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, τόνισαν οι υποψήφιοι βουλευτές.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Πραματευτάκη και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων. Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα, όπως η ανάγκη επιτάχυνσης στην απονομή της δικαιοσύνης, αλλά και τοπικά, με κυριότερο το αίτημα μεταφοράς του αρχειακού υλικού των δικαστηρίων στο εδώ και τέσσερα χρόνια παραχωρημένο για τον σκοπό αυτό συγκρότημα των πρώην δικαστικών φυλακών Χανίων!

Τέλος, ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και συζήτησε με τον Πρόεδρό του κ. Αντώνη Ροκάκη τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, το υπερβολικό ενεργειακό κόστος και την ανάγκη στήριξης όσων επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν δυσκολίες από την περίοδο της πανδημίας. Η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η ρύθμιση των χρεών αποτελούν προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ο κ. Σταθάκης.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook