Χανιά | Στο Κ.Υ. Κισάμου η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου

χανιά-στο-κ-υ-κισάμου-η-κινητή-ιατρική-783827

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψαν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, «Ο Άγιος Γεώργιος», συνεχίζουν τις Ιατρικές επισκέψεις στα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων με την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, δωρεά της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα μετέβη, για ακόμη μια φορά, στο Κέντρο Υγείας Κισάμου στελεχωμένη από διεπιστημονική Iατρική ομάδα που αποτελούνταν από τους: κ. Σταύρο Τσιράκη Διευθυντή του Ε.Σ.Υ., Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Χ. και κ. Μιλτιάδη Ντουντουλάκη, Ορθοπεδικό της Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ Χανίων, με την συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, και του Κ.Υ. Κισάμου.

Στα πλαίσια της ανωτέρω επίσκεψης διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική Ιατρική εξέταση σε 45 πρόσωπα εκ της ευρύτερης περιοχής που προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, η οποία περιλάμβανε, καρδιολογική και ορθοπεδική εκτίμηση με την χρήση του υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει η Κινητή Ιατρική Μονάδα. (Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Καρδιολογικό υπέρηχο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α.).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του

Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τους Ιατρούς που στελέχωσαν την Ιατρική Μονάδα, ως επίσης και τον Διοικητή του Γ. Ν. Χανίων, «Ο Άγιος Γεώργιος» κ. Μηνά Βουλγαρίδη, για την άριστη συνεργασία και την συμβολή του στην υλοποίηση της ανωτέρω επισκέψεως. «Απώτερος στόχος της δράσης αυτής του Αννουσάκειου, μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας που διαθέτει, είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτογενούς πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κοινωνικής φροντίδας και συμβουλευτικής μέριμνας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, συμβάλλοντας στην ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτων πληθυσμών στην ιατρική περίθαλψη, την ενημέρωση, την αποκατάσταση και υποστήριξη τους αλλά και τον προσανατολισμό του στις υπηρεσίες του συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας».

«Πολλές οι ευχαριστίες μας προς τους εθελοντές Ιατρούς που στελεχώνουν την Μονάδα, την Διευθύντρια του Κ.Υ. Κισάμου, Ιατρό κ. Μανωλίτσα Νικολακάκη, πρωτίστως όμως προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης δίδει την δυνατότητα σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας να ωφελούνται, μέσω της Ιατρικής αυτής Μονάδας, σε όλο τον Νομό Χανίων και όχι μόνον», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook