Χανιά | Στις φυλακές της Αγυιάς κλιμάκιο της «Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος»

χανιά-στις-φυλακές-της-αγυιάς-κλιμάκι-864537

Ομάδα υποψηφίων της Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο Ανθρωπος επισκέφθηκε τις Αγροτικές Φυλακές της Αγυιάς. Η διευθύντρια των φυλακών κα Δήμητρα Δρακάκη μάς υποδέχθηκε και με ευσύνοπτο τρόπο μας εξήγησε πως δουλεύουν οι φυλακές, τα προγράμματα εργασίας τους αλλά και πώς επιτυγχάνεται η εξωστρέφεια, όσον αφορά τις γεωργικές, κτηνοτροφικές, παραγωγής ειδών φούρνου και τις άλλες επιμορφωτικές εργασίες που λειτουργούν στο πλαίσιο των Αγροτικών Φυλακών.

Η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας μίλησε για τα προγράμματα εκπαίδευσης, όπως τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε μη Ελληνες κρατούμενους ή την προετοιμασία για τη σχολική εκπαίδευση κάποιων Ελλήνων κρατουμένων που άφησαν το σχολείο στη μέση.

Ανάμεσα στα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκαν είναι η δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγράμματα συντήρησης των κτιρίων της φυλακής (χτίστηκε το 1928), ενεργειακής βελτίωσης (προγράμματα ΕΣΠΑ), καθότι δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία αλλά και την αντίστοιχη υποστήριξη.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών επισκέφθηκε το χώρο των φυλακών, όπου υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ αλλά και κρίκετ, αλλά και την πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοθήκη των φυλακών, διαθέτουν 8.000 βιβλία, περιοδικά κ.λπ., ενώ στο χώρο γίνονται κατά διαστήματα προβολές ταινιών και κάποιες άλλες εκδηλώσεις.

Η εντύπωση όλων μας ήταν ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια επανένταξης στην κοινωνία των σε τελευταίο στάδιο πριν την αποφυλάκιση κρατουμένων και ότι με την κατάλληλη υποστήριξη εθελοντών, του Δήμου, της Περιφέρειας θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα, ούτως ώστε οι αποφυλακισθέντες να είναι ακόμα καλύτερα καταρτισμένοι για την πλήρη επανένταξή τους στην κοινωνία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook