Χανιά | Στηρίζουν την κινητοποίηση συλλόγων γονέων σχολειών Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Στηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Χανίων , την κινητοποίηση συλλόγων γονέων σχολείων των Χανίων, που την Πέμπτη θα διαμαρτυρηθούν στην Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός μόνο τμήματος για τα παιδιά που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-2021 στη Α’ τάξη Δημοτικού.

Μάλιστα με σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι θα προκηρυχτεί 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας.

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Χανίων κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας (8πμ με 11πμ) την Πέμπτη 18 Ιουνίου και καλεί σε συγκέντρωση, στη Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων στις 9πμ, στηρίζοντας την κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων. Οι Σύλλογοι Γονέων εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός μόνο τμήματος για τα παιδιά που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-2021 στη Α’ τάξη Δημοτικού και τη παράλληλη μετακίνηση των πλεοναζόντων παιδιών σε όμορα σχολεία καθώς σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, ο αριθμός των εγγραφέντων παιδιών δεν αρκεί ώστε να μοιραστούν σε δύο τμήματα (απαιτούμενος αριθμός είναι τα 30). Τα αυστηρά νέα κατώτατα όρια σε πολλά σχολεία δεν επιτρέπουν να γίνουν δύο τμήματα και οδηγούν στην δημιουργία ενός τμήματος με 25 παιδιά.

Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν στο πλάι μας στηρίζοντας τον αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης και της μη εφαρμογής στην πράξη των ρυθμίσεων που προβλέπει το αντιδράστικο, αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.»

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οταν ηταν οι εκλογες πού εισατσε εσεις που φωναζατε;;;Γι αυτον δεν τονε ψηφισαμε;;;Ακους εκει 12 παιδακια σε ενα τμημα!!!Τι ειμαστε ,ιδιωτικο σχολείο;;;;Τα ειχε πει ,εξαλλου δεν κρυφτηκε…
    Μα μα μα μα ,”η Μακεδονια ειναι ελληνικη και ο Πολακης καπνιζει”,ε πιέ ντηνε τωρα κι ανε μαθει το κοπελι σου γραμματα στην Πρωτη με 25 παιδακια εμενα να με φτυσεις…!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ