Χανιά | Στηρίζουν την απόφαση της συγκλήτου για ξενοδοχείο στον Λόφο Καστέλι οι καθηγητές του Πολυτεχνείου

χανιά-στηρίζουν-την-απόφαση-της-συγκλ-1013242

Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης συνεδρίασε έκτακτα και με πλήρη απαρτία, σύμφωνα με το Άρθρο 12 του Καταστατικού του Συλλόγου, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

Αξιοποίηση των κτιρίων Πρώην Μεραρχίας Κρητών και Πρώην Φυλακών – Στρατώνων στον λόφο Καστέλι

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα που επισυνάπτεται, στηρίζοντας την απόφαση της συγκλήτου για επένδυση στο σημείο και αξιοποίηση του χώρου μέσω της ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας.

Αναλυτικά:

«Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και ως μέλη της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, παρακολουθούμε τα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί στον τοπικό τύπο τα τελευταία τριάμισι χρόνια, για την αξιοποίηση των τριών κτιρίων, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, στον λόφο Καστέλι.

Δημοσιεύματα τα οποία εμφανίστηκαν χρονικά μετά τη γνωστοποίηση των πρωτοβουλιών, τις οποίες το Πολυτεχνείο Κρήτης έλαβε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, με

πλήρη ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας το 2017, και με αποφάσεις των αρμόδιων

συλλογικών οργάνων του το 2017 και το 2020. Θυμίζουμε όμως ότι μέχρι το 2017, και ενώ το ένα από τα τρία κτίρια τελούσε υπό κατάληψη ήδη από το καλοκαίρι του 2004, δεν είχε υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον για την τύχη του.

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των

Μνημείων στον Λόφο Καστέλι» στην οποία γίνεται λόγος για «μικρή ομάδα του Πολυτεχνείου που προώθησε την εκμίσθωση των κτηρίων-μνημείων», κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι ο συγκεκριμένος ισχυρισμός όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά ουσιαστικά υποτιμά την ακαδημαϊκή μας κοινότητα και τα συλλογικά όργανα του Πολυτεχνείου Κρήτης, τα οποία με αποφάσεις και ανακοινώσεις τους είχαν ενημερωθεί αναλυτικά και είχαν ταχθεί δημόσια υπέρ της σχεδιαζόμενης αξιοποίησης, τονίζοντας τα σημαντικά οφέλη που θα έχει τόσο για το Ίδρυμα, όσο και για την τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης για τη σχεδιαζόμενη αξιοποίηση

υπερψηφίστηκε από τη Σύγκλητο τον Αύγουστο του 2017, ενώ η απόφαση της σημερινής

Διοίκησης για συνέχιση της αξιοποίησης υπερψηφίστηκε από τη Σύγκλητο τον Ιούλιο του 2020.

Υπέρ των αποφάσεων των οργάνων διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για την αξιοποίηση των κτιρίων τάχθηκε, εξ αρχής και δημόσια, από το 2017 και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, με ψήφισμα της Γενικής του Συνέλευσης στις 22/5/2017. Στο ψήφισμά της, η Γενική Συνέλευση είχε αναφερθεί στα επιστημονικά, πολιτιστικά και οικονομικά οφέλη της αξιοποίησης, με άμεσους αποδέκτες τους φοιτητές του Ιδρύματος αλλά και την τοπική κοινωνία (ανάδειξη της συνοικίας Καστέλι, ανοιχτός προσπελάσιμος χώρος για τους δημότες των Χανίων και τους επισκέπτες της Πόλης, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας).

Σήμερα, δοθείσης της ευκαιρίας, ως Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, επαναβεβαιώνουμε όσα αναφέρονταν στο ανωτέρω ψήφισμα, ήτοι:

• Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί η περιουσία του Πολυτεχνείου Κρήτης στο

σύνολό της.

• Kρίνουμε ότι η απόφαση των θεσμικών οργάνων του Ιδρύματος να αξιοποιήσει τα

συγκεκριμένα ακίνητά του αποτελεί πλήρες δικαίωμα και υποχρέωσή τους.

• Tονίζουμε το καθήκον του Ιδρύματος να συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτιστικού και

ιστορικού ρόλου των ακινήτων του στο κέντρο των Χανίων.

• Eκτιμάμε ότι το παρόν σχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την ενίσχυση της

επιτυχούς εκπαιδευτικής/ερευνητικής πορείας του.

• Στηρίζουμε τις ενέργειες της Διοίκησης και των θεσμικών οργάνων του Πολυτεχνείου

Κρήτης για προσέλκυση πόρων προς όφελος του Ιδρύματος.»

zarpanews.gr

29 thoughts on “Χανιά | Στηρίζουν την απόφαση της συγκλήτου για ξενοδοχείο στον Λόφο Καστέλι οι καθηγητές του Πολυτεχνείου

  1. Πίσσα και πούπουλα στους καθηγητές. Πότε θα βγάλουν στη φόρα τα βρώμικα αλισβερίσια τους; Οι φοιτητές τί φοβούνται;
    Οι ίδιες φάτσες είναι στα κανάλια, στα άρθρα, στην «επιστημονική έρευνα» και κάνουν κουμάντα. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις ειδήσεις για τα δρώμενα θα καταλάβεις

  2. Ξεφτίλες! Δεν ντρέπεστε?
    Συσσωμη η Χανιώτικη κοινωνία τάσσεται κατά κι εσείς μετά από 3-4 χρόνια αφου χαλασε η μπιζνα βγάζετε ανακοινώσεις… Το Πολυτεχνείο που κάποτε ήταν καμάρι της πολης και τωρα έχει πεσει στα ταρταρα!
    ΤΕΛΟΣ! Η ΜΠΙΖΝΑ ΧΑΛΑΣΕ, ΤΟΝ ΔΙΓΑΛΑΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!

    1. ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΜΑ ΣΟΥ ΤΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ)
      ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑΣ ΣΟΥ
      ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ, ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

      1. οι ομοιοι του ειναι πολλοι…. παρα πολλοι Νικολακι. Φωστηρα μου εσυ, για να μην πεσει το κτηριο να το δωσουμε στην μπελβεντερε ε; Κουμαντο σε αυτη την πολη κανουν οι Δημοκρατες και ειμαστε ΟΛΟΙ ενωμενοι σε αυτο περα απο κομματα, εσυ τρεχα στο διγαλακι να σου πεταξει κανα κοκαλακι, κωλογλυφτη.

      2. Εσύ είσαι η «Χανιώτικη κοινωνία» μπάρμπα Νίκο;Εσύ κι’ άλλοι 1000 που υπέγραψαν γιά ξενοδοχείο,που ούτε οι 100 δεν ήξεραν πού είναι ο λόφος Καστελιού;
        Αντε κάνε μας τη χάρη και πήγαινε να πλυθείς…

        1. Αυτό με το πλύσιμο με μπέρδεψε…ο «Συντεκνος»; ο «ΝΙΚΟΣ»; η ο «Χριστόφορος» να πάνε για πλύσιμο;
          Ας πλυθούνε όλοι θα μου πείς να είμαστε και σίγουροι…
          (φροντίζω για τη διασκέδασή σας με συνέπεια)

          1. Ακου ΝΙΚΟΛΑΚΙ. Που απο το ακροδεξιο σου αγχος εχεις χασει το μπουσουλα.
            Αντιπεριφερειαρχης Χανιων: κατα της ξενοδοχοποιησης
            Δημαρχος Χανιων: Κατα της ξενοδοχοποιησης
            Παραταξεις Δημοτικου Συμβουλιο (πλην της ΝΔ): Κατα της ξενοδοχοποιησης
            ΤΕΕ: Κατα της ξενοδοχοποιησης
            Φορεις, συλλογικοτητες: Κατα της ξενοδοχοποιησης
            Συλλογος κατοικων παλιας πολης και δημοτικη κοινοτητα Χανιων: Κατα της Ξενοδοχοποιησης
            Επιφανεις και μη Χανιωτες που συμμετεχουν στην Πρωτοβουλια, που εχουν εκφερει δημοσια την αποψη τους σε αρθρα και κειμενα αλλα και συμμετειχαν κατι χιλιαδες το καλοκαιρι σε κινητοποιησεις. Επωνυμα οχι στα σχολια του zarpa…
            Με συγχωρεις αλλα αυτοι σε μεγαλο βαθμο εκπροσωπουν την κοινωνια της πολης! Και σιγουρα οχι εσυ!
            Και προσεχε για τις κρεμαλες που ευχεσαι πιο πανω… Γιατι υπαρχουν πολλες πηγαδες ανοιχτες! Απο τον Μελιγαλα μεχρι το Καστελι… ΦΙΛΑΚΙΑ

    2. Η «Χανιώτικη κοινωνία» ας κοιτάξει να βγει από το πολιτιστικό, κοινωνικό και μορφωτιικό μεσαίωνα στον οποίο ζει πριν θελήσει να σχολιάσει τις αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Πολυτεχνείου.

      1. Η Χανιωτικη κοινωνια δε θα σου παρει την αδεια για να σχολιασει οτι θελει. Επισης η ιδιωτικη περιουσια του Πολυτεχνειου ειναι ΔΗΜΟΣΙΑ! Και ο καθε Πρυτανης διαχεριστης της!
        Και τελοσπαντων ο Δημος Χανιων πηρε την αποφαση να αφουγκραστει την επιθυμια της κοινωνιας σαρεσει δε σαρεσει. Καποιοι δε θελουν να ξεπουληθουν τα παντα σε αυτη την πολη για τον τουρισμο. Γιατι δε μιλαμε για απλη αξιοποιηση. Αξιοποιηση θα ηταν αμα γινονταν εκει η Σχολη Καλων Τεχνων και ειμαι σιγουρος οτι θα καμαρωνε ολη η πολη. Αξιοποιηση θα ηταν αμα γινει ενα κεντρο ερευνας!
        Εδω μιλαμε για ξενοδοχοποιηση περιουσιας δημοσιου φορεα και σε κτιριο που αποτελουν ιστορικα μνημεια.
        Βεβαια εσυ concerned citizen πολυ πιθανο να μην ειχες διαφωνια ουτε για την πισινα που ειχε η μακετα πανω σε αρχαιολογικο χωρο. Αλλα αυτη ειναι η αξιοποιηση που θελτε μερικοι. Να μετατραπει η πολη σε τουριστικο θεατρο. Μνημεια, κτιρια, χωραφια ολα να γινουν αιρβνβ και ξενοδοχεια για να τα κονομησετε μερικοι.
        Αλλα αυτη η αξιοποιηση που υποστηριζεις οδηγει τους φοιτητες (εκτος Χανιων) να μην μπορουν να ανταποκριθουν στα εξοδα διαβιωσης στην πολη μας. Κατι που φαινεται ντραχτα στο ποσο εχουν πεσει οι βασεις εισαγωγης

  3. δεν κρινω την δουλεια των εκπαιδευτικων
    αλλα απο μπιζνες δεν σκαμπαζουν οι ανθρωποι
    «Παπαδοπετρο»»Γαλλικη»»Μεληδωνη»
    σαν προχειρα παραδειγματα δειχνουν αν τα εχουν παει καλα η οχι
    τοσα χρονια μονο μπαζια αφηνετε πισω σας και παντα σας φταινε η αλλοι
    ανοιχτε τις σχολες πειτε κατι για τις υποχρηματοδοτισεις και την ποιοτητα σπουδων
    και εμεις μαζι σας!!!

    1. Αν δεν σκαμπάζεις από μπίζνες τοτε το… νοικιάζεις σε κάποιον που σκαμπάζει από μπίζνες και παίρνεις το νοίκι!!! Απλό;;;
      “Παπαδοπετρου” επι κατάληψης -“Παπαδοπετρου” τώρα είναι σαν να συγκρίνεις κοτετσώνα με αρχοντικό (ειδικό παράδειγμα κατανοητό και από κόκορες της γειτονιάς)

      1. που δουλευεις ειπαμε γιατι 6 μηνες τωρα δεν εχεις αφησει τπτ ασχολιαστο
        πρωι μεσημερι βραδυ πολλες εργατοωρες!
        αν και απο τις αποψη σου μαλλον η η μπελβεντερε σε θρεθει η ο διγαλος η ο ζαρπας
        η το μπατσομεγαρο δεν εξηγητε αλλιως
        ελπιζω τουλαχιστον να τους δαγκωνεις οπως κανεις και σε εμας στα σχολια
        και να μην πουλας τον κοπο σου για ενα κομματι τυροπιτα!
        ευγε παλικαρα μου εισαι το τρολακι της καρδια μας και εις ανωτερα!!!

        1. Προλαβαίνω γιατί ξυπνάω πολύ νωρίς…. από τον… κόκκορα της γειτονίας!!!

          Δυστυχώς δεν έχω κανένα σπόνσορα παρότι τα σχόλιά μου είναι ο σχολιασμός των ονείρων της μπελβεντέρε. Το έχω ξαναπεί οτι έχω αναπτύξει ένα εθισμό με το θέμα των κτιρίων.
          Θέλεις οι «ανακρίβειες» των «κατά της ξενοδοχοποίησης»; τα «ψεμματάκια» οι «διαστρεβλώσεις», οι πομπώδεις εκφράσεις θαυμασμού για τα μνημεία που μέχρι χτες σάπιζαν και δεν έτρεχε μία… τα επαναστατικά, τα συνομοσιολαγνικά… η απίστευτη μπουρδολογία προτάσεων για την πιθανή χρήση τους…όλα αυτά με ιντριγκάρουν.
          Και τελικά όπως υπάρχουν χομπίστες επαναστάτες έτσι υπάρχουν και χομπίστες σχολιαστές… σχολιάζω και άλλα θέματα που με ιντριγκάρουν αλλά το καστέλι είναι το αγαπημένο μου.

          Αρτέμης-υπερτοπικό κύτταρο αναφοράς το τρολακι της καρδια σας!

          Υ.Γ Παλιόπαιδα…με συγκινήσατε!!!

  4. Εμ σας ξεπουλαει ο Διγαλης και εξισωνει τα πτυχια με αυτα των κολλεγιων, εμ μετα βγαινετε να υποστηριξετε απλα μια μπιζνα.
    Για μια μπιζνα ρε… Ουτε καν για τη χρηματοδοτηση. Μιλια δεν εχετε βγαλει για να ζητησετε επιτελους ανοιγμα των σχολων.

  5. Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε το πόσο «λίγοι» φαντάζετε στα μάτια των φοιτητών σας και όσων φοιτήσαμε στο Π.Κ.
    Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι ανάμεσα σας βρίσκονται καθηγητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής.
    Υπερασπιστές του δικαιώματος στην πόλη, του δημόσιου χαρακτήρα και της συλλογικής μνήμης μόνο στις αίθουσες και τις διαλέξεις
    Τάσσεστε υπερ της μπιζνας και της διαπλοκής, μην τυχόν και διακινδυνέψει η θεσούλα σας και συγκρουστείτε με τους «ανώτερους».
    Δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους διαφωνείτε, από τη στιγμή που μπορείτε να βρείτε συμμαχίες σε μια κοινωνία που έχει ταχθεί ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.
    Έχετε ευθύνη και είστε υπόλογοι- πρώτα και κύρια απέναντι στους φοιτητές σας- για την υποτίμηση των σπουδών τους, της ποιότητας της ζωής τους στα Χανιά και της εργασίας τους.
    Υπάρχουν φωνές ακόμη και ανάμεσα σας- δεν αναφέρομαι φυσικά στα τσιράκια του Διγαλάκη- που διαφωνούν με αυτή την απόφαση. Ας τοποθετηθούν δημόσια επιτέλους.

  6. Μπράβο τους που τοποθετήθηκαν με υπεύθυνο και ρεαλιστικό τρόπο!! Οι κάθε είδους λαϊκιστές που εναντιώνονται στην αξιοποίηση δεν μας λένε πως θα βρει χρήματα το Πολυτεχνείο προκειμένου να αναπτύξει το διδακτικό και ερευνητικό του έργο . Οι περιουσίες των ιδρυμάτων υπάρχουν ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ: την εξασφάλιση οικονομικών πόρων ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. Το ποιες είναι οι οικονομικές ανάγκες και το πως καλύπτονται, αποφασίζεται ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ και από κανέναν άλλον. Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται είναι ΑΣΧΕΤΑ και εδώ τελειώνει κάθε συζήτηση.

    1. Μεταπτυχιακα και χρηματοδοτηση απο το κρατος;
      Οπως κανουν ολα τα πανεπιστημια ανα τον κοσμο;
      Επισης δεν ειπε ΚΑΝΕΙΣ να μην αξιοποιηθουν τα κτιρια. Απλα η πλειοψηφια της πολης διαφωνει ωστε αυτο το κτιριο που αποτελει μνημειο να μη γινει ξενοδοχειο. Επισης παραχωρηθηκε απο το κρατος στο Πολυτεχνειο αποκλειστικα για εκπαιδευτικους λογους!

    2. @Concerned Citizen¨Συγγνώμη που θα χαλάσω την μανέστρα, επειδή μάλλον είσαι χθεσινός. Η «περιουσία του Πολυτεχνείου» αποδόθηκε στο Πολυτεχνείο, με αγώνες της τοπικής κοινωνίας και της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Πολυτεχνείου, ώστε το ίδρυμα να έχει χώρους και υποδομές ώστε να ξεκινήσει. Επίσης τα συγκεκριμένα κτίρια στο Λόφο Καστέλι, έγιναν δωρεά (και όχι αγορά – μη γελοιοποιήστε αναφερόμενοι σε λογιστικές αλχημείες) για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (δηλ. εκπαιδευτικούς) και όχι για να κάνουν business κάποιοι και κάποιοι άλλοι να επαίρονται ότι το Πολυτεχνείο θα έχει 10% έκπτωση στα δωμάτια του ξενοδοχείου, όταν γίνει. Δηλαδή υπάρχει και παρανομία στη μέση, άσχετα αν το Υπουργείο Παιδείας και το ελληνικό κράτος δε θέλει να κυνηγήσει το θέμα για ευνόητους λόγους.
      Η τοπική κοινωνία μίλησε, το ίδιο και οι φορείς. Θεμιτό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις, αλλά θα σε στεναχωρήσω λέγοντας σου ότι είστε τραγική μειοψηφία.

  7. ΕΤΣΙ Ε; ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΛΛΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ;;; Τα ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ σας! ΛΙΣΤΑ, να ξερουμε με ποιους εχουμε να κανουμε…
    ΕΠΙΣΗΣ: θα μας πειτε -δημοσια μεσω εφημεριδων σε ολους του πολιτες- ποια θα ειναι τα οφελη ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ οπως ανερυθριαστα και κενα επαναλαμβανετε.
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ! θελω να ξερω τα οφελη που θα αποκομμισω εγω απο την επενδυση του Διγαλακη.
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ για «καλο της κοινωνιας», σε ποιους νομιζετε οτι απευθυνεστε;

    1. Για να θέλεις ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ σε ΛΙΣΤΑ μάλλον Αρτέμης και συ… τέλος πάντων αυτά βρες τα μόνος σου…

      Εγω θα σε βοηθήσω με τα μετρημένα ωφέλη… λοιπόν είναι από 268800 ωφέλη το 4ο έτος έως 463680 ωφέλη το 25ο έτος όλα καταγεγραμμένα στη παράγραφο 4.1 της σύμβασης που αναφέρεται στο μίσθωμα.
      Διάβασέ την…ίσως λύσεις και άλλες απορίες και ίσως σχηματίσεις και τεκμηριωμένη γνώμη.

  8. Καλά, η «Πρωτοβουλία ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι» να ισχυρίζεται οτι μια «μικρή ομάδα του Πολυτεχνείου προώθησε την εκμίσθωση των κτηρίων-μνημείων» και να βγαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΕΠ ομόφωνα να λέει οτι το σύνολο είναι υπέρ της «ξενοδοχοποίησης»;;;; Τόσο ποια δεν κατάλαβαν οι της πρωτοβουλίας;;;

    Μάλλον δεν θέλουν να καταλάβουν, οπότε και αποδεικνύονται πλέον οι αυθαίρετοι ισχυρισμοί της «πρωτοβουλίας»…

    Μήπως τότε και οι «αποκαλύψεις την ψεμμάτων» που έχει κάνει πρόσφατα η «πρωτοβουλία» είναι και αυτές ψεύτικες;;;
    Μήπως δεν πρόκειται περί «πρωτοβουλίας» αλλά «υστεροβουλίας»;;;
    Αναρωτιέμαι…
    Για να δούμε με ποια άποψη θα συνταχθεί ο δήμος…

    1. Μιλαμε για μια πρωτοβουλια που βρισκεται σε συννενοηση και με καθηγητες του ΠΚ. Μπορεις να συμμετεχεις κι εσυ και να παρακολουθεις τις συναντησεις και τα δρωμενα της. Επισης φτασαμε στο παρα 5 για να βγει μια ανακοινωση απο το Δ.Σ του ΕΣΔΕΠ!
      Που ειναι λοιπον οι καθηγητες συσσωμοι τοσο καιρο; Να πουν εξ αρχης ναι ειμαστε υπερ; Γιατι κωφευουν;
      Μαλιστα μιλαμε για ενα Πολυτεχνειο με καθηγητες καθολα αρμοδιους και για τα θεματα του ΓΠΣ και για τα αρχιτεκτονικα και για ολα. Γιατι σιωπαινουν και κρατουν παθητικη σταση σε ενα τοσο σπουδαιο εργο για το μελλον του ΠΚ οπως υποστηριζεις;
      Μηπως γιατι πολλοι δε συμφωνουν; Και υπαρχουν ευλογες πιεσεις ωστε να το δηλωσουν δημοσια;
      Επισης τη διλημμα χαζο βαζεις. Επισης ο Δημος θα συνταχθει με την θεληση της κοινωνιας και της πλειοψηφιας των δημοτικων παραταξεων και με την εισηγηση του αρμοδιου οργανου του ΤΕΕ. Οπως ο Δημος επραξε το ιδιο για το οικοπεδο της ΑΒΕΑ, ακουσε την ανησυχια της πολης. Ενα καθολα ιδιωτικο ακινητο! Και μαλιστα ολοκληρη Τραπεζα εκανε πισω και βρηκαν μια χρυση τομη.
      Μηπως λοιπον να βρειτε αλλα επιχειρηματα στο κομμα σας και να αφησετε χαζα διλημματα,ανορθοδοξα επιχειρηματα και παιδικες λασπολογιες;

      1. Τελικά ακόμα και όταν το «υπερτοπικό» εκφυλιστεί σε «ζαβό» ένα κύτταρο αναφοράς Αρτέμης διατηρεί τον δομημένο λόγο. Μια νότα αισιοδοξίας για τα γηρατειά.
        Προφανώς και υπάρχει έντονο παρασκήνιο, το γιατί δεν εξελίχτηκαν τα πράγματα όπως παρασκηνιακά είχε δρομολογηθεί θα πρέπει να το αναζητήσετε σε αυτούς που άλλα είπαν και άλλα έκαναν.
        Ενδεχομένως να υπάρχουν μεμονωμένες «εύλογες πιέσεις» σε αναποφάσιστους για να ταχθούν ΥΠΕΡ της «ξενοδοχοποίησης, αλλά πιστεύω οτι ταυτόχρονα υπάρχουν και «αφόρητες κοινωνμικές πιέσεις» για να ταχθούν ΚΑΤΑ.
        Οι «κατά» χρησιμοποιώντας το συναίσθημα και τα παγιωμένα στην συνείδηση ταμπού της Χανιώτικης κοινωνίας κατά κόρον χειραγωγούν τις πιέσεις. «Ξεπουλημένοι», «καταστροφή ιστορίας», «οι εβραίοι θα πάρουν τα σπίτια μας», «προδότες δοσίλογοι» οι ΥΠΕΡ αλλά και «αντιστασιακοί», «αγωνιστές», «ανυπότακτοι», «θεματοφύλακες της παράδοσης» «αλτρουιστές» οι ΚΑΤΑ. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης πιέσεων.
        Οι Χανιώτες και ευρύτερα θα έλεγα, έχουν την τάση του «ξεσηκωμού» της «λαικής επανάστασης» βλέπε «κατσαρόλες στο σύνταγμα», «μακεδονία», η για να μην πάμε τόσο μακριά «κάψιμο νομαρχίας Χανίων» το 90. Θέλουμε αγώνα πως να το κάνουμε…
        Ο δήμος έχει την επιλογή να συνταχθεί με τις νόμιμες αποφάσεις ενός δημοσίου ιδρύματος και να μην ξαναασχοληθεί με το θέμα η με τις απαιτήσεις των συλλογικοτήτων και να φορτωθεί ένα οικονομικό και λειτουργικό βαρίδι ενός ακόμα ερειπίου για πάρα πολλά χρόνια αν όχι εις αεί.
        Δεν είναι ΑΒΕΑ που η χρήση είναι έτοιμη και η ανάγκη του πάρκινγκ επιτακτική και αν με ρωτούσες θα έλεγα βεβαίως να το πάρει ο δήμος. Δεν είναι άγιοι απόστολοι που πάλι θα έλεγα βεβαίως να το πάρει ο δήμος.
        Ας σημειωθεί οτι ο δήμος έχει / μπορεί να έχει έσοδα μέσω ενοικιάσεων / παραχωρήσεων χρήσης για τις συγκεκριμένες περιοχές. Πόσο διαφορετικό είναι αυτό από τα έσοδα ενοικίου από την επένδυση στο καστέλι;;;

        Τελικά υπάρχει ένα μείον στον κυτταρικό εκφυλισμό. Από κομματικό αδιάφορο «υπερτοπικό» γίνεσαι κομματικά προσκείμενο «ζαβό». Πάντως σημειολογικά οι χαρακτηρισμοί ταιριάζουν απόλυτα.

  9. Καλα τι καθεστε και ασχολειστε. Αρχικα ειναι παραπλανητικος ο τιτλος.
    Πρόκειται για 5μελές Όργανο, το οποίο εκλέγεται από την Τακτική Γενική Συνέλευση με θητεία ενός έτους. Αυτο εβγαλε την ανακοινωση!
    Αρα δε μιλαμε για ολους τους καθηγητες! Απλα για ενα σωμα διαρκειας ΕΝΟΣ ετους μονο!
    Κατι τετοιο συμβαινει και στο θεμα Κουφοντινα. Βγηκε η Ενωση Εισαγγελεων και πηρε θεση υπερ του και μετα βγηκαν καμια 200αρα και τον αδειασαν!
    Και επαναλαμβανω αν ενα τετοιο θεμα εχει διχασει τοσο πολυ την κοινωνια, οφειλει να την αφουγκραστει και να ληξει το θεμα. Ουτε καμια τεραστια επενδυση ειναι (πραγματικα πολυ λιγα τα χρηματα).
    Τα κτιρια αποδοθηκαν για εκπαιδευτικους λογους και βρισκονται σε θεση που δεν επιτρεπεται η δημιουργια μεγαλου ξενοδοχειου. Και εμεις ντε και καλα να αλλαξουμε και τις χρησεις και τους ορους και ολα για να γινει απλα ενα ξενοδοχειο. Ε ειπαμε δα

  10. Όπου λαλούν πολλοί κοκκοροι αργεί να γίνει το ξενοδοχείο… Εδώ μέχρι σημειακή αλλαγή χρήσης πρότειναν οι λαϊκοί ηγέτες….

    1. Τι ακριβως εννοεις; Οτι ειναι παραλογη η σημειακη αλλαγη χρησης; Αμφισβητεις την γνωστη του ΤΕΕ;
      Επισης αυτη τη σημειακη αλλαγη χρησης θα την επιδιωκε και η εταιρεια ωστε να μπορει να φιλοξενηθει το ξενοδοχειο. Απλα προς την αντιθετη μπαντα

      1. Κατα βάση σωστός ο ισχυρισμός σου οτι ακόμα και μια σημειακή αλλαγή προς το συμφέρον της εταιρείας θα ήταν αποδεκτή από αυτήν. Δεν είναι το «σημειακό» το πρόβλημα παρότι «χτυπάει» άσχημα.

  11. Δεν σας χάλασε ψαράδες…Το Πολυτεχνείο λέει ΝΑΙ και είναι αυτοδιοίκητο, άρα τι γνώμη σας εκεί που ξέρετε. Έιναι γνωστή η τακτική της κοινής γνώμης (το λέει όλος ο κόσμος, ηντα είναι τα πράγματα που κάνει στα Χανιά, θα μας διαλύσει τελείως, μέχρι το βράδυ θα είναι στο κονγκο) των μπουρδολόγων. Είτε σας αρέσει, είτε όχι ο Διγαλάκης αποδείχτηκε μεγάλη ΓΑΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook