Χανιά | Στηρίζει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ο ΣΥΡΙΖΑ – «Δίκαιος αγώνας των υγειονομικών»

χανιά-στηρίζει-τους-εργαζόμενους-του-1013207

Με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων , η Νομαρχιακή Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα των Υγειονομικών που παρά το γεγονός ότι καθημερινά δίνουν γιγαντιαία μάχη σε συνθήκες πανδημίας η Κυβέρνηση εξαντλεί την υποστήριξη της στα χειροκροτήματα.

Με μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αρνείται πεισματικά να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους εργαζόμενους οι οποίοι είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή μάχης.

Τώρα που εξαιτίας της πολιτικής που άσκησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την απαλλαγή της χώρας από τους αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από πλευράς της παρούσας Κυβέρνησης όχι μόνο να μην μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους που υπηρετούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά και να επιμένει να μην εντάσσει το σύνολο των Υγειονομικών υπαλλήλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η κυβέρνηση ιδεοληπτικά εμμένει στις προεκλογικές της εξαγγελίες για αποδυνάμωση του ΕΣΥ προς όφελος του ιδιωτικού τομέα και δεν πτοείτε ούτε από την Υγειονομική κρίση επιλέγοντας, αυτή τη χρονική στιγμή, να ανακοινώσει την συγχώνευση Νοσοκομείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάσει του προγράμματος του και όπως αυτό εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα, δεσμεύεται ότι, όταν ο Ελληνικός λαός του αναθέσει ξανά την εξουσία, θα προβεί στην αναδιαμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας προχωρώντας άμεσα στην πρόσληψη 10.000 Υγειονομικών, μονιμοποιώντας τον σύνολο των συμβασιούχων , εντάσσοντας όλους τους εργαζομένους στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και με ουσιαστική αναβάθμιση των μισθολογικών απολαβών τους.

Στεκόμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τους καλούμε να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να διαφοροποιήσει την ανάλγητη πολιτική της απέναντι τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook