Χανιά | Στηρίζει την κινητοποίηση της Πέμπτης ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου

χανιά-στηρίζει-την-κινητοποίηση-της-π-1106017

Στηρίζει όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΧΑΝΙΩΝ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ.

Αγαπητοί γονείς,

Η νέα σχολική χρονιά κάτω και από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας δυστυχώς ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα τόσο στην έλλειψη εκπαιδευτικών, υποδομών όσο και στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την εξασφάλιση  ασφαλών συνθηκών υγείας στην σχολική μονάδα όπως η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων,  προσωπικό καθαριότητας κλπ.

Σε αυτά τα κρίσιμα αλλά και διαχρονικά προβλήματα προστέθηκε και το φιάσκο των μασκών του μοναδικού μέτρου που οι κυβερνώντες διαφήμιζαν,μαζί  με το παγούρι, μιας και έτσι σχεδίαζαν να διώξουν  την ευθύνη τους  να την φορτώνουν σε γονείς και παιδιά.

Ακόμα άφησαν τις επικίνδυνες φωνές των αρνητών της μάσκας μέσα και από τις παλινωδίες τους άλλα και της απουσία ουσιαστικής και σταθερής επιστημονικής ενημέρωσης, να γιγαντωθούν.

Αποτέλεσμα ο τραμπουκισμός ενάντια σε εκπαιδευτικό. Ο Σύλλογος μας τον καταδικάζει και καλεί όλους τις γονείς να ορθώσουν τοίχο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές .

Δεν είναι κρυφό ότι  το παραπάνω κίνημα που κατευθύνεται και από  φασιστικά στοιχεία και που εκφράζει απόψεις συνομοσιολογίας, πότε δεν ασχολήθηκε με τα σημαντικά προβλήματα των σχολείων.

Δηλαδή

  1. Όλες οι σχολικές μονάδες να πληρούν όλες τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας, προσωπικό καθαριότητας, ιατρικός έλεγχος.
  2. προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
  3. Κανένα τμήμα να μην λειτουργεί με αναχρονιστικά και αντιεπιστημονικά κριτήρια ξεπερνώντας τους 15 μαθητές.
  4. δωρεάν και ουσιαστική δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών π.χ να υπάρχουν δωρεάν αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα στα σχολεία για όλα τα παιδιά.
  5. Αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού, ανέγερση νέων κτιρίων για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
  6. Ολοήμερο σχολείο που να προάγει την μόρφωση των παιδιών και όχι μέρος φύλαξης.
  7. Στήριξη των παιδιών και των οικογενειών που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας (απολύσεις, μειωμένο εισόδημα).
  8. Στήριξη παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με τον αναγκαίο εξοπλισμό και εκπαιδευτικούς.

Όλα  τα παραπάνω έχουν την ρίζα τους όχι στην αδυναμία του κράτους αλλά στις πολιτικές επιλογές που απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο και που βάζουν φραγμούς στην ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στην μάθηση αφού πλέον αυτή εξαρτάται και από την οικονομική αντοχή των οικογενειών.

Καλούμε λοιπόν και τους γονείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγοράς.

Η σκέψη μας πρέπει να έχει όραμα ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει υψηλού και πολύπλευρου επιπέδου μόρφωση ,σε σύγχρονες υποδομές, χωρίς να βάζουμε εμείς οι γονείς συνέχεια το χέρι στην τσέπη και κυρίως χωρίς να οδηγεί τα παιδιά μας σε ένα ατελείωτο κα αγχωτικό κυνήγι τίτλων. Αυτό είναι το συμφέρων εμάς και κυρίως  των παιδιών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Χανιά 15/09/2020»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook