Χανιά | Στην τελική ευθεία για την παρέμβαση στην οδό Μαλινδρέτου – Δείτε πως θα γίνει το έργο | Photos

χανιά-στην-τελική-ευθεία-για-την-παρέμ-812880

Παρουσίαση και ανάλυση της μελέτης για την παρέμβαση στην οδό Μαλινδρέτου στον Σταλό, που πέρυσι το χειμώνα υπέστη σημαντική φθορά λόγω κατολίσθησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής των τεχνικών υπηρεσιών και εκπροσώπων από τους κατοίκους και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής.

Η μελέτη για την ασφαλή παρέμβαση στο σημείο, που απειλεί τα τελευταία χρόνια τα κτίσματα που υπάρχουν στο λόφο, περιλαμβάνει μια σειρά από προσωρινά και μόνιμα μέτρα παρέμβασης και αντιστήριξης, εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα του σημείου.

Η εταιρία που ανέλαβε την μελέτη στο σημείο, έκανε την αναλυτική παρουσίαση με τις δύο προτεινόμενες λύσεις, είτε με συνολική απαλλοτρίωση και κατεδάφιση των κτισμάτων της περιοχής, είτε με μια σύνθετη κατασκευή που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία, πρόταση που προωθήθηκε ως η ιδανικότερη. Για την εκπόνηση όμως της παρέμβασης, θα χρειαστεί να γίνει απομάκρυνση σε δύο κτίσματα (αποθήκη και πισίνα) ευτυχώς όχι κατοικίες, ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το έργο για τους περίοικους.

Ο Παναγής Τονιόλος, εκπρόσωπος της εταιρίας που θα αναλάβει τη μελέτη, εξήγησε τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, με την συνεργάτιδά του κ. Χατζηαντωνίου να παρουσιάζει την μελέτη αναλυτικά στους παρευρισκόμενους.

Ως ένα μείζον θέμα μεγάλης ανάγκης, περιέγραψε το έργο ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος τόνισε ότι βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο, θα ξεπεράσει τα 850.000 ευρώ η όλη παρέμβαση, ίσως φτάσει και το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ οι πόροι θα αντληθούν από κονδύλια της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ανησυχία των κατοίκων μεταφέρθηκε και την ώρα της παρουσίασης, καθώς εκφράστηκαν απόψεις που ανέφεραν πως η λύση που προωθεί η συγκεκριμένη παρέμβαση, είναι μερική και περιορισμένη, τονίζοντας ότι οι καταπτώσεις συνεχίζονται διαρκώς μέχρι και σήμερα στο σημείο.Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, ξεκαθάρισε ότι η παρέμβαση γίνεται για το μείζων θέμα της βαθιάς κατολίσθησης που έχει υποστεί ο λόφος και πως οι επιμέρους καταπτώσεις, θα αντιμετωπιστούν από την τεχνική υπηρεσία αποσπασματικά σε άλλο έργο. Σε αυτό οι εκπρόσωποι της εταιρίας συνηγόρησαν πως δεν υπάρχει προς το παρόν επιπλέον κίνδυνος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook