Χανιά | Στην Σούδα το πλοίο “φρουρός” του Ομπάμα στην επίσκεψή του στην Αθήνα | Photos

χανιά-στην-σούδα-το-πλοίο-φρουρός-τ-769155

To Αμερικανικό πολεμικό πλοίο που είχε αναλάβει σημαντικό μέρος της στρατιωτικής/αντιαεροπορικής προστασίας του Μπάρακ Ομπάμα όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2016, βρέθηκε και πάλι στην Ελλάδα, αυτή την φορά στα Χανιά και στο λιμάνι της Σούδας.Πρόκειται για το καταδρομικό με κατευθυνόμενους πυραύλους USS Carney (DDG 64) κλάσης Arleigh Burke, το οποίο την «ασπίδα» του Ομπαμα την είχε στήσει – προσεγγίζοντας το λιμάνι της Δραπετσώνας– με τα ισχυρά ραντάρ και αντιαεροπορικά του όπλα ,τα τόμαχόουκ, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και μπλοκαρίσματος και τα δυο ελικόπτερα sikorsky ΜΗ-60R, που έφερε.Τις προάλλες το USS Carney επισκέφθηκε την Σούδα στο πλαίσιο επιχειρησιακής αποστολής στην Μεσόγειο, στην οποία περιπολεί ( για 5η φορά) από την βάση του 6ου Στόλου ων ΗΠΑ στην Rota Ισπανίας .για συμμαχικά καθώς και εθνικά εθνικών συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ευρώπη και Αφρική.

Στην Σούδα έμεινε μερικές ήμερες ενώ βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1996 και έχει πολλές επιχειρησιακές αποστολές σε ”καυτά”. μέτωπα

Στον Περσικό

Η πρώτη του αποστολή ήταν στη Μεσόγειο Θάλασσα το 1997 και το 1998 ως μέρος της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου USS George Washington– και είχε συνέχεια σε διάφορα μέρη. Αναπτύχθηκε στη Μεσόγειο Θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο το 2002 για την υποστήριξη της Επιχείρησης Enduring Freedom . Στις 10 Ιουνίου 2002, ο τότε Υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ επισκέφθηκε το πλοίο στο Μανάμα του Μπαχρέιν. . Έχει ολοκληρώσει πολλές πολυεθνικές ασκήσεις με αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και επέστρεψε στον Ναυτικό Σταθμό Mayport στις 4 Ιουνίου 2008.

Επιχειρήσεις Υποκλοπής

Από την 1η Αυγούστου 2011, ηταν στην Μόνιμη Ναυτιλιακή Ομάδα του ΝΑΤΟ 1 (SNMG 1).όπου κατά τη διάρκεια της αποστολής, διέκοψε τέσσερις απόπειρες πειρατείας, επιβιβάστηκε σε εννέα σκάφη, προσέγγισε 28 πειρατικά πειρατικά σκάφη και στελέχη του συνέλαβαν 30 ύποπτους για πειρατεία κατά την Operation Ocean Shield. Μετείχε αργότερα για επτά μήνες στον Περσικό Κόλπο σε στήριξη των Επιχειρήσεων Θαλάσσιας Υποκλοπής (MIO).Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015,εντάχθηκε στον Ναυτικό Σταθμό στην Rota , Ισπανίας, Τον Ιούλιο του 2016, κλήθηκε να υποστηρίξει τη διάσωση περίπου 100 μεταναστών, των οποίων τα μικρά φουσκωτά σκάφη είχαν βρεθεί στο νερό. Το πλοίο έφτασε εκεί όπου οι μετανάστες έπεφταν στο σκάφος τους και έδωσαν βοήθεια σε αυτούς μέχρι να φτάσει ένα πλοίο διάσωσης.

Στην Λιβύη

Τον Αύγουστο του 2016, έλαβε μέρος στην επιχείρηση Οδύσσεια Lightning , που χρησίμευε ως πλοίο συνοδείας στο USS Wasp, του οποίου τα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αεροπορικές επιδρομές στους μαχητές της ISIS στη Λιβύη. Ακολούθησε η κάλυψη της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Φέτος στην ”μύτη” της Ρωσίας

Στις 17 Φεβρουαρίου 2018, το Carney μαζι με το USS Ross (DDG-71) μπήκε στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη Ρωσία για μια «απροσδιόριστη περιφερειακή αποστολή προδραστικής παρουσίας», όπως την λένε οι Αμερικανοί. Η κίνηση αυτή ηταν στο πλαίσιό της αμερικάνικης αντίδρασης ακολουθεί μετά τις εντάσεις στις αμερικανο -ρωσικές σχέσεις μετά την ανακοίνωση από ΗΠΑ κατηγοριών εναντίον 13 Ρώσων πολιτών για την υποτιθέμενη παρεμβολή τους στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ το 2016.

Πηγή: militaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook