Χανιά | Στην Πρωτοβάθμια οι γονείς από το Δημοτικό Κολυμβαρίου – Ακόμα περιμένουν λύση για τα παιδιά τους | Video+Photos

χανιά-στην-πρωτοβάθμια-οι-γονείς-από-τ-1577178

Στα γραφεία της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης γονείς από το δημοτικό σχολείο Κολυμπαρίου, οι οποίοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την μη εύρεση λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ανυπαρξία παράλληλης στήριξης αλλά και το ότι υπεράριθμα τμήματα δεν διαχωρίζονται. Στο προαύλιο, οι γονείς συζήτησαν με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πόπη Ψαρουδάκη, η οποία περιορίστηκε να υποσχεθεί ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα έρθουν στο σχολείο δύο εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής, προερχόμενοι από άδειες. Ωστόσο δεν δόθηκε απάντηση για την παράλληλη στήριξη.

Ωστόσο, οι γονείς επισήμαναν ότι η κατάσταση είναι τέτοια, που τουλάχιστον σε ένα τμήμα δεν μπορεί να γίνει μάθημα, ενώ εξέφρασαν φόβους και για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Η Άρτεμις Κατσαρή, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Κολυμβαρίου, δήλωσε σχετικά:

«Ήρθαμε και σήμερα μαζί με τους δασκάλους μας να διαμαρτυρηθούμε. Στη Β’ τάξη υπάρχουν 26 παιδιά, εκ των οποίων τα 2 χρήζουν παράλληλης στήριξης. Ορισμένες φορές η κατάσταση είναι τέτοια που τείνει να απειλείται η σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Δεν υπάρχει παράλληλη στήριξη. Στην Γ’ τάξη είναι 25 παιδιά, το ένα χρήζει σχολικού νοσηλευτή που ούτε αυτός έχει έρθει. Τα τμήματα δεν έχουν χωριστεί, μάθημα δεν μπορεί να γίνει. Έχουμε φτάσει στο αμήν. Διαμαρτυρόμαστε, δεν μπορούμε πια να αντέξουμε αυτή την κατάσταση»

Ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτικός στο δημοτικό Κολυμβαρίου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα:

«Η Γ΄τάξη έπρεπε να είχε χωριστεί, ενώ στη Β’ υπάρχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Από τις αρχές της χρονιάς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχει φύγει από τα χέρια μας. Έχουμε κάνει ό,τι προβλέπεται, στείλαμε τα χαρτιά στην Πρωτοβάθμια, στο ΚΕΔΑΣΥ αλλά δεν έχουμε αποτέλεσμα. Μας υπόσχονται ότι θα έρθουν εκπαιδευτικοί, αλλά ξέρουν ότι υπάρχουν και προγραμματισμένες άδειες που θα δημιουργήσουν καινούριο πρόβλημα. Το υπουργείο και τα γραφεία μας εμπαίζουν».

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης, επισήμανε ότι ακόμα και σήμερα παραμένουν κενά στις σχολικές μονάδες και ζήτησε αυτά να καλυφθούν:

«Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των γονέων ενώ παράλληλα διαμαρτυρόμαστε για τις ελλείψεις που παραμένουν στις σχολικές μας μονάδες. Αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από τα σχολεία πάνω από 10 δάσκαλοι, απουσιάζει τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός κάθε ειδικότητας που εξυπηρετούν συνήθως δύο ή τρεις σχολικές μονάδες ο καθένας, απουσιάζουν 60 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης. Βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί και διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς για την επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουμε στις σχολικές μας μονάδες».

Οι γονείς από το δημοτικό Κολυμβαρίου τόνισαν ακόμα πως αν δεν δοθεί λύση, θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στο σχολείο.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook