Χανιά | Στην Περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα στα Τοπόλια – Παρέμβαση για τα μπαζώματα προανήγγειλε ο Καλογερής | Video

χανιά-στην-περιφέρεια-ο-συριζα-για-τα-1519066

Τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εκτέλεση του πολύπαθου έργου παράκαμψης Τοπολίων. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν ότι υπάρχουν περιβαλλοντικές παραβάσεις, μιλώντας για τα μπαζώματα που εντοπίστηκαν σε ρέματα στην περιοχή:

«Είναι έργο δύο χρηματοδοτικών πλαισίων και φέρει πάρα πολλές παθογένειες στις μελέτες και τον τρόπο με τον οποίο είχε αποφασιστεί να υλοποιηθεί. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέσαμε υπόψιν της Περιφέρειας τα ευρήματα που αφορούν τις περιβαλλοντικές παραβάσεις που έγιναν στην περιοχή. Είδαμε ότι υπάρχει θέληση από την Περιφέρεια να προχωρήσει σε βελτιωτικές ενέργειες για να αποκατασταθεί η κατάσταση», δήλωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Φώτης Καζάσης.

Από την άλλη, ο Νίκος Καλογερής τόνισε ότι οι εκσκαφές έχουν σταματήσει και πως σύντομα θα υπάρξει παρέμβαση για να απομακρυνθούν τα μπάζα που είχαν ήδη εναποτεθεί σε ρέματα:

«Ο εργολάβος δεν σκάβει άλλο, έχει πάρει εντολή από την υπηρεσία να σταματήσει τις εκσκαφές. Έχουμε δεσμευτεί στην τοπική κοινωνία ότι για τα μπαζώματα σε Καψανιανά, Τσουρουνιανά και Αι Κυρ-Γιάννη, θα παρέμβουμε το αμέσως επόμενο διάστημα για να μην έχουμε πρόβλημα τον χειμώνα«.

Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι το έργο είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, σήμερα το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση νόμιμος χώρος όπου μπορούν να αποτίθενται τα μπάζα:

«Είναι ένα έργο που έχει ξεκινήσει από την προ-προηγούμενη προγραμματική περίοδο και πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσει, γιατί έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Πρέπει να διασφαλίσουμε εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο Ελαφονήσι που έχει τεράστια επισκεψιμότητα. Δυστυχώς, μετά τη θεομηνία του 2019 και τις νέες μελέτες για την αποκατάσταση των πρανών έχουμε μια περίσσεια εκσκαφής πολύ πιο έντονη και δεν έχουμε βρει αδειοδοτημένο χώρο ακόμα για να λειτουργεί προσωρινός χώρος εναπόθεσης από τον εργολάβο. Ζητήσαμε τη βοήθεια των υπηρεσιών, όπως του Δασαρχείου, δεν φάνηκε να μπορούν να δώσουν λύση. Μας βοηθούν όμως να διατυπώσουμε αίτημα προς το υπουργείο, γιατί δεν είναι εύκολο να φεύγουν δεκάδες χιλιόμετρα τα μπάζα από εκεί, πρέπει να είναι κάπου κοντά. Δεν αντέχει το επαρχιακό δίκτυο να δέχεται όλο αυτόν τον όγκο», ανέφερε ο κ. Καλογερής.

Ο κ. Καζάσης επισήμανε ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί με σεβασμό στο περιβάλλον:

«Το έργο είναι πολύ σημαντικό, αφορά μια μεγάλη περιοχή και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να υλοποιηθεί, αλλά με τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις του 2022, με σεβασμό στην περιβαλλοντική νομοθεσία και χωρίς να ξεχνάμε ότι είναι δημόσιο έργο. Κάποια χρονικά περιθώρια είναι ανελαστικά και κάποια άλλα είναι πολύ στενά και αναφέρομαι στο θέμα των μπαζών που θα απομακρυνθούν».

Επίσης τονίστηκε ότι το περιθώριο που υπάρχει για να ολοκληρωθεί το έργο χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα απένταξης είναι ως το τέλος του 2023, αν και ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι το έργο δεν θα χαθεί, ακόμα και αν υπάρξει μια μικρή απόκλιση από την προθεσμία αυτή.

Δείτε δηλώσεις:

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Στην Περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα στα Τοπόλια – Παρέμβαση για τα μπαζώματα προανήγγειλε ο Καλογερής | Video

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ: «… υπάρχει θέληση από την Περιφέρεια να προχωρήσει σε βελτιωτικές ενέργειες για να αποκατασταθεί η κατάσταση.»
    ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ (ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΑΝΟΥ????) ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΝΙΚΟΣ «…δεν είναι εύκολο να φεύγουν δεκάδες χιλιόμετρα τα μπάζα από εκεί, πρέπει να είναι κάπου κοντά. Δεν αντέχει το επαρχιακό δίκτυο να δέχεται όλο αυτόν τον όγκο”.
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ, ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ (ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΓΩ).
    ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΑΝΑ ΜΟΥ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook