Χανιά | Στην οδό Μανουσογιαννάκηδων παρά το εξώδικο η λαϊκή της Τετάρτης

χανιά-στην-οδό-μανουσογιαννάκηδων-πα-766071

Στην οδό Μανουσογιαννάκηδων από τη Μάρκου Μπότσαρη ως την οδό Παχιανών θα φιλοξενείται από την 1η Απριλίου η λαϊκή αγορά της Τετάρτης, στα Παχιανα.

Την σχετική εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευτύχης Κονταξάκης  εξηγώντας πως οι λόγοι που επικαλούνται οι κάτοικοι ισχύουν για όλους τους δρόμους και πως στα Παχιανα έχουν προσδιοριστεί πέντε δρόμοι, οι οποίοι εναλάσσονται και ότι στον συγκεκριμένο δρόμο η λαϊκή τελευταία φορά ήταν το 2016. Την σχετική απόφαση έλαβε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποδεχόμενο την σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και προσπερνώντας τις αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών της συγκεκριμένης οδού που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Μάλιστα, έχουν αποστείλει σχετικό εξώδικο προς τον Δήμο Χανίων, εξηγώντας πως αντιμετωπίζουν προβλήματα όχλησης, πρόσβασης, καθαριότητας αλλά και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Από την πλευρά τους, κάτοικοι και επιχειρηματίες τόνισαν πως η Μανουσογιαννάκηδων φιλοξενούσε τη λαϊκή για 30 χρόνια, ζητώντας να συμπεριληφθουν κι άλλοι δρόμοι των Παχιανών και τονίζοντας πως η Μανουσογιαννάκηδων συγκαταλεγεται στο κέντρο της πόλης.

Η διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου, εξήγησε ότι η οδός Λευκών Ορέων σωστά έχει εξαιρεθεί, καθώς δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην πρόσβαση των παιδιών.Οι εκπρόσωποι των Λαϊκών Αγορών ζήτησαν βελτιώσεις στην καθαριότητα, στην τήρηση του ωραρίου και καλύτερη αστυνόμευση.

Πάντως, όλες οι παρατάξεις αναγνώρισαν την ανάγκη να βρεθεί μόνιμη λύση με εύρεση κατάλληλων χώρων για μόνιμη χωροθέτηση των Λαϊκών Αγορών.

Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποδέχτηκε κατά πλειοψηφία την σχετική εισήγηση με την στήριξη όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook