Χανιά | Στην Ιερά Μονή Παρθενώνος στην Κίσσαμο η Μαρέβα Μητσοτάκη

χανιά-στην-ιερά-μονή-παρθενώνος-στην-κ-943213

Την Γυναικεία Ι. Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρεθώνος, στην Κίσαμο, επισκέφθηκε η σύζυγος του Πρωθυπουργού κα Μαρέβα Μητσοτάκη. Την κα Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και η Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Μαρκέλλα. Κατά την επίσκεψη της προσκύνησε το Καθολικό της Μονής, όπου φυλάσσεται και αντίγραφο εκ της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους της Μονής, ενημερώθηκε για τα διακονήματα των μοναζουσών (κέντημα, αγιογραφία, ιεροραπτική, λιβάνι, κερί, κ.α.), ως επίσης και δια τις εργασίες ανακαίνισης οι οποίες ευρίσκονται σε εξέλιξη.

«Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη σας για την Μονή μας, σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καθώς γνωρίζουμε την βαθιά και ουσιαστική σχέση σας με την Εκκλησία και χαιρόμεθα ιδιαιτέρως γι΄ αυτό. Η Μονή του Παρθενώνος από το 1905 όπου λειτουργεί αποτελεί πνευματικό φάρο και όαση, καθώς οι προσευχές των ενασκουμένων μοναζουσών στηρίζουν και παρηγορούν τον τόπο και τους ανθρώπους του», κατέληξε.

Η κα Μητσοτάκη εξέφρασε την χαρά της δια το προσκύνημα της αυτό και δήλωσε πως η σχέση της με την Εκκλησία είναι και παραμένει αληθινή και ουσιαστική, δηλώνοντας, επίσης, το ενδιαφέρον της δια το ανακαινιστικό έργο της Μονής. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα στο Αρχονταρίκη της Μονής όπου και ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος προσέφερε εις την κα. Μητσοτάκη αντίγραφο  Εικόνας της Παναγίας  Παραμυθίας ως και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, εκ της Μονής.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook