Στα Χανιά η φλόγα του 4ου Μαραθωνίου Κρήτης | Photos

στα-χανιά-η-φλόγα-του-4ου-μαραθωνίου-κρή-848102

Παρουσία πλήθους κόσμου και υπό τις μελωδίες της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στα Χανιά η τελετή έναρξης του Μαραθωνίου Κρήτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Λίγο πριν τις 8:30 οι λαμπαδηδρόμοι, ερχόμενοι οι μεν από τους Δήμους Κισσάμου και Πλατανιά και οι δε από τον Δήμο Αποκορώνου, έφτασαν στην πλατεία και η φλόγα άναψε στην υπό τον ήχο χειροκροτημάτων από τον Απόστολο Βουλγαράκη, τον Αντώνη Τσαπατάκη και τον Αντώνη Βλοντάκη.Ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει αύριο το πρωί με την πρώτη εκκίνηση να δίνεται στις 8. Για να δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα προχωρήσει η τροχαία, πατήστε ΕΔΩ.Ο Απόστολος Βουλγαράκης,  αντιπεριφερειάρχης Χανίων, έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της διοργάνωσης:«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει εδώ και 9 χρόνια να ανάψω τη δάδα με δυό αστέρια των Χανίων, δύο ολυμπιονίκες. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που δέχθηκαν να έρθουν για τη δάδα του 4ου Μαραθωνίου. Πιστεύω οτι αν συνεχίσουμε με την συμμετοχή όλων των παραγόντων του νομού, μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο ο Μαραθώνιος των Χανίων να γίνει ένα παγκόσμιο γεγονός. Ήδη φέτος έχουμε συμμετοχές από πάρα πολλές ξένες χώρες. Στόχος, λοιπόν, ο επόμενος Μαραθώνιος να έχει 50.000 συμμετοχές!

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης χαρακτήρισε τον Μαραθώνιο πολιτιστικό γεγονός:«Πέρα από ένα αθλητικό γεγονός στο διεθνές καλεντάρι, που έχει γίνει πια θεσμός, πρόκειται και για ένα πολιτιστικό γεγονός, που πλαισιώνεται από την λαμπαδηδρομία που έγινε σήμερα, η οποία ξεκίνησε από τα δύο άκρα του νομού, αφιερωμένη στην μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Ειρηναίου. Καλό αγώνα σε όσους τρέξουν και συμμετάσχουν, θα τρέξουμε κι εμείς μαζί σας. Μπορεί να χάσουμε, αλλά όλοι θα κερδίσουμε!

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, αναφέρθηκε στην σημασία του Μαραθωνίου για το νομό:«Έχουμε καταφέρει να κάνουμε θεσμό τον Μαραθώνιο Κρήτης. Κάθε χρόνο πάει και καλύτερα αυτή η συλλογική προσπάθεια. Προέκυψε από μία κοινή απόφαση όλων των αυτοδιοικητικών του νομού Χανίων και αυτό έχει μια ξεχωριστή σημασία. Επιδιώκουμε τέτοια γεγονότα, μία γιορτή που διαχέεται σε όλο το νομό!»

Ο Θοδωρής Σταθάκης, δήμαρχος Κισσάμου, στάθηκε στις αξίες τις συμμετοχής και του εθελοντισμού:«Είναι μεγάλη χαρά και τιμής που καταφέραμε να διοργανώσουμε τον Μαραθώνιο για άλλη μία φορά στα Χανιά. Την διαφορά την κάνει η συμμετοχή. Ο Μαραθώνιος δεν γίνεται για να συμμετέχουν μόνο οι ίδιοι ή για να ανέβουν οι δήμαρχοι να βγάλουν ένα λόγο. Συμμετοχή, εθελοντισμός και να μην ξεφεύγουμε από τον αρχικό μας στόχο.»Η Διοργάνωση περιλαμβάνει:

Εκκίνηση Μαραθωνίου Δρόμου: 08:00

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.:09:00

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.: 12:00

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ.: 13:00 Γενική κατηγορία

Απονομές – Μουσικό πρόγραμμα: 10:30 – 14:00

Οι διαδρομές των αγώνων έχουν εκκίνηση και τερματισμό στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου έμπροσθεν της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και η διαδρομή του Μαραθωνίου επεκτείνεται στον Δήμο Πλατανιά με αναστροφή μετά το ιστορικό Μάλεμε και τον Ταυρωνίτη.

zarpanews.gr

One thought on “Στα Χανιά η φλόγα του 4ου Μαραθωνίου Κρήτης | Photos

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ,
    ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΥΛ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ:
    «ΜΑΥΡΟ ΛΟΥΣΤΡΙΝΙ, ΜΑΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ, ΣΑΚΑΚΙ ΚΟΣΤΟΥΜΑΤΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΠΛΕ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΤΗΣ,,, ΣΕΛΗΝΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΡΟΖ ΦΕΓΓΑΡΙ.»
    ΑΞΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook