Χανιά | Στην Δευτεροβάθμια εκπαιδευτικοί και γονείς για τις αλλαγές που φέρνει το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο | Photos + Video

χανιά-στην-δευτεροβάθμια-εκπαιδευτι-1062643

Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών με αρκετά… πλούσια ατζέντα, αφού είναι πολλά τα παράπονα για τις αλλαγές που επιφέρει στην εκπαίδευση και την παιδεία το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τα ζητήματα τέθηκαν και συζητήθηκαν με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Στέλιο Ζερβάκη, ο οποίος αποτελεί τον «κρίκο» της κεντρικής εξουσίας με την εκπαίδευση του νομού.

Μείζον πρόβλημα, ομολογουμένως, εκείνο της  σχεδιαζόμενης δημιουργίας ενός μόνο τμήματος για τα παιδιά που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-2021 στη Α’ τάξη Δημοτικού και της παράλληλης μετακίνησης των πλεοναζόντων παιδιών σε όμορα σχολεία καθώς σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, ο αριθμός των εγγραφέντων παιδιών δεν αρκεί ώστε ναμοιραστούν σε δύο τμήματα (απαιτούμενος αριθμός είναι τα 30).Έτσι, τα αυστηρά νέα κατώτατα όρια σε πολλά σχολεία δεν επιτρέπουν να γίνουν δύο τμήματα και οδηγούν στην δημιουργία ενός τμήματος με 25 παιδιά, γεγονός που πλήττει και δυσκολεύει την εκπαιδευτική διαδικασία για παιδιά και εκπαιδευτικούς, ενώ θα δημιουργήσει πρόβλημα και σε οικογένειες.

Ακόμη, έντονη ήταν η διαμαρτυρία για τα μαθήματα που «χαντακώνονται», ειδικά στις τάξεις του Λυκείου, με τα Καλλιτεχνικά και τη Μουσική να υποβαθμίζονται, την ώρα που τα Θρησκευτικά διδάσκονται σε μερικές τάξεις περισσότερες ώρες/εβδομάδα από τη Βιολογία, τη Φυσική και τη Χημεία.

Από την άλλη, σημαντικό πλήγμα δέχονται οι κοινωνιολόγοι με την ριζική αλλαγή του ρόλου του μαθήματος που διδάσκουν στην εκπαιδευτική διαδικασία του Λυκείου, με αποτέλεσμα απολύσεις:Η προ ημερών ανακοίνωσή τους ανέφερε επί του θέματος:

«Εμείς οι κοινωνικοί επιστήμονες καλούμαστε υπό συνθήκες απόλυσης να λειτουργήσουμε «κανονικά», βαθμολογώντας τα γραπτά των αγαπημένων μας μαθητών/μαθητριών. Στις 30/6 οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές θα απολυθούν και δε θα εργαστούν ξανά. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Π.Ε.78 θα διασκορπιστούν σε 3-4 σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου, με το ζήτημα της διαθεσιμότητας-απόλυσης να παραμένει ανοικτό. Συνάδελφοί μας στα ιδιωτικά σχολεία δε θα έχουν ωράριο και θα αναγκαστούν να αποδεχθούν συρρίκνωση των εισοδημάτων ή απόλυση.Ζητάμε την επαναφορά του διδακτικού μας αντικειμένου σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.»

Τα σχόλια του Αντώνη Τσαλαπάκη, προέδρου του ΣΕΠΕ, της Ελίνας Λιλικάκη, προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, του Κώστα Μπροκαλάκη, αντιπροέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook