Χανιά | Στην ΔΕΥΑΧ και την τεχνική υπηρεσία του δήμου ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

χανιά-στην-δευαχ-και-την-τεχνική-υπηρε-836361

Τη ΔΕΥΑΧ και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων επισκέφθηκαν σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά».

Στην Τεχνική Υπηρεσία συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Ξανθουδάκη, τον προϊστάμενο Σοφοκλή Τσιραντωνάκη, τους υπεύθυνους των τμημάτων και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία. Ενημερώθηκαν για τις μελέτες και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, με βασικότερα τις ελλείψεις στο προσωπικό και την υποχρηματοδότησή της.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι «η τεχνική υπηρεσία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “ατμομηχανή” του Δήμου, καθώς είναι επιφορτισμένη με την εκτέλεση έργων μεγάλης κλίμακας αλλά ταυτόχρονα και με την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών. Επομένως, η υποστελέχωσή της, ειδικά όσον αφορά τα συνεργεία της, έχει άμεσο αντίκτυπο στον δημότη. Η δουλειά της, θα λέγαμε, αντικατοπτρίζεται στην ίδια την εικόνα της πόλης και των περιαστικών περιοχών. Βασικό μέλημα για εμάς είναι να καλλιεργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης και γόνιμης συνεργασίας με τη δημοτική αρχή. Είναι ζήτημα ουσίας και αποτελεσματικότητας, καθώς οι εργαζόμενοι διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα. Είναι πεποίθησή μας ότι η δημοτική αρχή οφείλει να συμβάλει στην υπέρβαση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που παρακωλύουν τις διαδικασίες, ουσιαστικά να υπερασπίζεται εμπράκτως τη δουλειά των εργαζομένων».

Στη ΔΕΥΑΧ ο κ. Σημανδηράκης και οι υποψήφιοι της κίνησης «Για τα Χανιά» συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Μιχάλη Τζινευράκη, τον γενικό διευθυντή Κώστα Στεργιάννη, τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Σταύρο Κελαϊδή και εργαζομένους στην επιχείρηση.

Ο κ. Σημανδηράκης χαρακτήρισε εντυπωσιακό το εύρος των δράσεων και τον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΧ και υπογράμμισε: «Η ΔΕΥΑΧ -όπως και η ΔΕΔΙΣΑ που επισκεφθήκαμε χθες- με τεχνολογίες αιχμής και έμψυχο δυναμικό υψηλού επιπέδου, είναι πολύτιμος συνεργάτης για τον Δήμο Χανίων. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί, με ευελιξία και κοινωνική ευθύνη, της επιτρέπει να προβαίνει σε μακροχρόνιους σχεδιασμούς έχοντας τον δημότη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. Είναι προτεραιότητα ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός της επιχείρησης και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες με την αναβάθμιση των υποδομών της ιδιαίτερα στους πρώην περιαστικούς Δήμους, την εισαγωγή συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού για τον διαρκή έλεγχο σε πραγματικό χρόνο ολόκληρου του δικτύου σε διαρροές και βλάβες, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού λογαριασμού. Επίσης, να υποστηριχθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η ΔΕΥΑΧ, μετά τη συνένωση των περιαστικών Δήμων με τον Δήμο Χανίων το 2010, να προσφέρει ίδιου επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους δημότες, να μην υπάρχουν περιοχές δύο ή περισσότερων ταχυτήτων στο εσωτερικό του Δήμου μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook