Χανιά | Στην Αθήνα Βάμβουκας- Μαλανδράκης για την επιστροφή των 2 εκατ. της ΔΕΔΙΣΑ

χανιά-στην-αθήνα-βάμβουκας-μαλανδράκ-838911

Σοβαρό πλέον γίνεται το πρόβλημα της ΔΕΔΙΣΑ σε ότι αφορά στην επιστροφή των 2 εκ. ευρώ περίπου (δείτε εδώ) που έχει αιτηθεί η επιχείρηση μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που απαλλάσσει από υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ όλες τις συναλλαγές μεταξύ δημοσίου.

Το όλο θέμα, μετά την απόφαση της ΔΟΥ Χανίων να μην εγκρίνει την επιστροφή του ποσού, τώρα πια έχει παραπεμφθεί σε αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών η οποία και θα επιληφθεί σχετικά.

Για το θέμα μεταβαίνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της επιχείρησης και δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, με τον δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και μέλη του Δ.Σ της επιχείρησης προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις του και να ξεμπλοκάρουν το όλο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται πάντως πως υπάρχει σχετική απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχτηκε πως ότι οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΔΕΔΙΣΑ και Δήμων δεν πρέπει να περιλαμβάνουν ΦΠΑ και άνοιξε τον δρόμο για ετήσια εξοικονόμηση μεγαλύτερη από 1,5 εκ Ευρώ για τον Δήμο Χανίων και περίπου 500.000 Ευρώ για τους υπόλοιπους Δήμους των Χανίων, ποσό που επιστρέφεται ανταποδοτικά στους Δημότες.

Όπως είπε στο zarpanews.gr, το συγκεκριμένο ποσό σε περίπτωση που δεν επιστραφεί στη ΔΕΔΙΣΑ, δυστυχώς θα λείψει από τους δήμους –μέλη της επιχείρησης και άρα από τους δημότες.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook