Χανιά | Στην… απ’ έξω τα τουριστικά καταλύματα για τις ενισχύσεις – «Αισθανόμαστε εξαπατημένοι», λένε οι ιδιοκτήτες

χανιά-στην-απ-έξω-τα-τουριστικά-κατ-1069001

Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές των Χανίων απέστειλε η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων, με την οποία επισημαίνει ότι οι ενισχύσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους επαγγελματίες του τουρισμού, αφήνει απ’ έξω την πλειοψηφία των ενοικιαζόμενων δωματίων, ενώ δίνει τη μερίδα του λέοντος των χρημάτων στα ξενοδοχεία.

Οι επαγγελματίες των καταλυμάτων τονίζουν ότι πλήττονται στον ίδιο βαθμό και εκείνοι από την πανδημία και ζητούν να υπάρξει παρέμβαση για να διορθωθεί η αδικία:

«Ακούγοντας ότι πρόκειται να εξαγγελθούν μέτρα για την στήριξη του Τουρισμού πιστεύαμε ότι θα συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις μας στις ενισχύσεις, αφού είμαστε στον ίδιο βαθμό πληττόμενες επιχειρήσεις όπως και τα ξενοδοχεία.

Μετά την εξαγγελία τους για μια ακόμη φορά αισθανόμαστε εξαπατημένοι. Θεωρητικά συμπεριλαμβάνονται και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια εφόσον έχουν μείωση του τζίρου τους άνω του 30%, μόνο που απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη μισθωτής εργασίας.

Οι δικές μας επιχειρήσεις είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις βιοπαλαιστών στις οποίες εργάζεται όλη η οικογένεια τους μήνες αιχμής, η γυναίκα και τα παιδιά μας, μοχθώντας όλα τα καλοκαιρία για να εξασφαλίσουμε τα προς το ζειν.

Έτσι για μια ακόμη φορά οι ενισχύσεις που εξαγγείλατε θα πάνε πέρα από τους ξενοδόχους, σε ελευθέρους επαγγελματίες που φυσικά δεν δουλεύουν αυτοί τις βίλες που έχουν κτίσει, έχουν δημιουργήσει άλλη επιχείρηση και τις εκμεταλλεύονται ως τουριστικά καταλύματα (αυτοί βλέπετε ασχολούνται με την επιστήμη τους), διαθέτουν εργατικό ασφαλισμένο προσωπικό και θα λάβουν τα χρήματα της ενίσχυσης.

Όπως έλαβαν πρόσφατα και τα χρήματα της ενίσχυσης από αντίστοιχο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, όπως έλαβαν και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ για το χτίσιμο των βιλών. Όπως τώρα λαμβάνουν τα χρήματα με την επιδότηση παγίων δαπανών. Αυτοί τα έχουν ανάγκη…

Με τις εξαγγελίες σας η συντριπτική πλειοψηφία των 70.000 επιχειρήσεων μας ανά την Ελλάδα θα μείνουν εκτός.

Ζητάμε την παρέμβαση σας για την διόρθωση της αδικίας που υφιστάμεθα ως παρείες από την Πολιτεία, προκειμένου να μην είναι προϋπόθεση η ύπαρξη μισθωτής εργασίας για την χορήγηση της στήριξης την οποία έχουν λάβει όλοι οι άλλοι πληττόμενοι κλάδοι πριν από εμάς.

Πιστεύουμε ότι δεν θα μας ξεχάσετε εμάς και τις οικογένειες μας, καθώς η αγανάκτηση των μελών μας από τις κατάφορες αυτές αδικίες έχει χτυπήσει κόκκινο.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Στην… απ’ έξω τα τουριστικά καταλύματα για τις ενισχύσεις – «Αισθανόμαστε εξαπατημένοι», λένε οι ιδιοκτήτες

  1. Ας μην κτιζόταν όλος ο νομός: rooms for rent, luxury (??) suites και studios!!
    Εννοείται πως οι Κούλειες «ενισχύσεις» θα πέσουν σε μεγαλοΞενοδόχους που θα μπορούν να προσφέρουν τα all included(!!!) για τους μπατηροτουρίστες που έρχονται σε τετράστερα …με 250Ε την εβδομάδα/άτομο+εισητήριο!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook