Χανιά | Στη Βουλή το θέμα με την Μονή Γουβερνέτου – Ερώτηση από τον Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένη

χανιά-στη-βουλή-το-θέμα-με-την-μονή-γου-1208770

Στη Βουλή φέρνει με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό το θέμα που έχει προκύψει με το δρόμο στο Ακρωτήρι και την απαγόρευση της πρόσβασης από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου, ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Η ερώτηση του κ. Αρσένη

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Χανιά – Παράνομη απαγόρευση δημόσιας χρήσης  επαρχιακής οδού στο Ακρωτήρι

Στο Ακρωτήρι Χανίων στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Μονή Γουβερνέτου και σε συνέχεια στο φαράγγι του Καθολικού, είχε χτιστεί μια πέτρινη πύλη (περιοχή Κουμαρέ) και μάλιστα σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από την Μονή. Ο δρόμος αυτός είναι χαρακτηρισμένος ως «Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο» αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον Δασικό Χάρτη που αναρτήθηκε πρόσφατα η περιοχή χαρακτηρίζεται ως Δ.Δ., δηλαδή ως ακραιφνώς Δασική έκταση με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις της Μονής.

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων που ασχολήθηκαν με το θέμα, η Ιερά μονή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «έχουν παρατηρηθεί κατ’ επανάληψη φαινόμενα συνωστισμού κατά τις εξορμήσεις πολυάριθμων συμπολιτών μας σε όλη την περιοχή μας (από την αρχή των περιοριστικών μέτρων μέχρι και σήμερα) οι οποίοι δεν τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτόν και μόνο, τη διαφύλαξη, δηλαδή, της δημόσιας υγείας, η Μονή μας, έχοντας ευθύνη όχι μόνο για το κτιριακό της συγκρότημα, αλλά και για όλη την υπόλοιπη περιοχή της, απέκλεισε την πρόσβαση στους επισκέπτες.»

Ερωτάται o κ. Υπουργός:

Είναι δημόσιος ή ιδιωτικός αυτός ο δρόμος;

Τι μέτρα έλαβε η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας χρήσης του δρόμου και της απομάκρυνσης παράνομων παρεμβάσεων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κρίτων Αρσένης»

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Στη Βουλή το θέμα με την Μονή Γουβερνέτου – Ερώτηση από τον Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook