Χανιά | Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την κατολίσθηση στην Εθνική | Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς

χανιά-στη-βουλή-φέρνει-το-κκε-την-κατο-805198

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στη νέα Εθνική Οδό Χανίων – Κισσάμου (ΒΟΑΚ) λόγω των πλημμυρών ζητάει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Την Ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Για σχεδόν ένα μήνα η νέα Εθνική Οδός Χανίων – Κισσάμου (ΒΟΑΚ), από τον κόμβο του Γαλατά, μέχρι τον κόμβο του Πλατανιά, στο ύψος του Σταλού, παραμένει κλειστή, καθώς μία κατολίσθηση κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινόμενων την Πρωτοχρονιά, κατέστησε το δρόμο μη ασφαλή για τους διερχόμενους. Όλο αυτό το διάστημα, όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω οδική αρτηρία, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό. Όμως, η Παλαιά Εθνική Οδός αποτελεί ένα απαρχαιωμένο και άκρως επικίνδυνο οδικό δίκτυο, για όσους τη χρησιμοποιούν αυξάνοντας από τη μία τη χιλιομετρική απόσταση, αλλά και από την άλλη τον κίνδυνο για τους ίδιους εξαιτίας της κακής της κατάστασης.

Φυσικά οι αιτίες για τις οποίες καμία παρέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, από την ημέρα της κατολίσθησης έως σήμερα, δεν έχει πραγματοποιηθεί, σχετίζονται και με το γεγονός πως οι κυρίως χρήστες της Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο, δεν είναι τα τουριστικά λεωφορεία με τους τουρίστες-πελάτες, των μεγαλοξενοδόχων, αλλά οι απλοί κάτοικοι των γύρω περιοχών, αλλά και της πόλης των Χανίων.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση άμεσα ώστε:

– Να αποκατασταθούν στο σύνολό τους οι ζημιές στην Εθνική Οδό και να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία.

– Να υλοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, τα απαραίτητα έργα διάνοιξης και εμβάθυνσης των ποταμών, διευθέτησης των χειμάρρων και αντιδιαβρωτικά έργα.

– Να δρομολογήσει την κατασκευή ενός σύγχρονου ασφαλή αυτοκινητόδρομου, με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα διασχίζει από άκρη σε άκρη την Κρήτη, χωρίς να επιβαρύνει, προς όφελος των μεγαλοκατασκευαστών – εργολάβων δημοσίων έργων, τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού με διόδια».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook