Χανιά | Στέκεται αγέρωχο σχεδόν 150 χρόνια… στο κέντρο των Χανίων | Photos

χανιά-στέκεται-αγέρωχο-σχεδόν-150-χρόνι-809975

Είναι τεράστιο, σπάνιο και ένα από τα πρώτα δέντρα που φυτεύτηκαν στον Δημοτικό Κήπο! Χιλιάδες Χανιωτών έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από μπροστά του και το έχουν θαυμάσει. Εκείνο, αγέρωχο και εντυπωσιακό, αποτελεί σίγουρο το πιο χαρακτηριστικό δέντρο του Δημοτικού Κήπου των Χανίων.

Ο λόγος για τον φίκο της Βεγγάλης, το δέντρο που βρίσκεται στη νοτιοδυτική είσοδο του πάρκου από την οδό Τζανακάκη, δίπλα στα κλουβιά που φιλοξενούνται τα κρι – κρι.

To σπάνιο δέντρο φυτεύτηκε το 1870, όταν δημιουργήθηκε ο Δημοτικός Κήπος από τον Ρεούφ Πασά. Είναι το μοναδικό δέντρο αυτού του είδους στην Κρήτη, ενώ στα Χανιά το ένα και μοναδικό υπάρχει μόνο στον Δημοτικό Κήπο.

Η διάμετρος του δέντρου φτάνει τα 30 μέτρα, ενώ χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι ρίζες του οι οποίες σε κάποια σημεία είναι εναέριες. Κατάγεται από τις τροπικές περιοχές της Ασίας, μπορεί να φτάσει σε ύψος 30μ. ενώ ο καρπός του δεν είναι βρώσιμος. Είναι αειθαλές δέντρο και κρατάει το φύλλωμά του όλο τον χρόνο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο πότισμα καθώς έχει μεγάλο ριζικό σύστημα και παίρνει νερό και από την υγρασία της ατμόσφαιρας.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Στέκεται αγέρωχο σχεδόν 150 χρόνια… στο κέντρο των Χανίων | Photos

  1. Η διαμετρος του δενδρου ειναι 30 μετρα;;;;
    Μηπως εννοειτε κατι αλλο;
    Αναφερεστε στη διαμετρο αναπτυξης του ριζικου συστηματος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook