Χανιά | Στέφθηκε με επιτυχία η συνεργασία του MAIX με ιταλικό Ινστιτούτο Οινογαστρονομίας και Τουρισμού

χανιά-στέφθηκε-με-επιτυχία-η-συνεργασ-922535

Mε απόλυτη επιτυχία oλοκληρώθηκε έπειτα από περίπου δύο μήνες, η συνεργασία του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων με το Ινστιτούτο Οινογαστρονομίας και Τουρισμού (Instituto Professionale di Stato Enogastronomia Ospitalita Alberghiera Servizi Commerciali) του Σπολέτο της Ιταλίας στο πλαίσιο του έργου “ERASMUS+ KA1 EuPROSkills” ‘’WBL+ECVET+EPRO=European Professional Skills for Employability’’.

Όπως ανέφερε σχετικά σε ανακοίνωσή του το ΜΑΙΧ «από τις 16 Ιουλίου και για διάστημα δυο μηνών, είκοσι τρεις σπουδαστές του ιταλικού Ινστιτούτου διέμειναν στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ και υλοποίησαν την εκπαίδευση τους σε επιχειρήσεις φιλοξενίας, τουρισμού και εστίασης του Ν. Χανίων, με στόχο την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων και γνώσεων μέσω της έκθεσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο έργο βασίζεται στη συνέργεια κοινωνικών εταίρων και κυρίως ακαδημαϊκών ινστιτούτων και επιχειρήσεων, εστιάζει και ενισχύει την εξωστρέφεια των συμμετεχόντων ενώ αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών εκπαίδευσης. Άλλωστε, η ενίσχυση των εμπειριών των συμμετεχόντων, η απόκτηση επαγγελματικών προσόντων μέσω της κινητικότητας και των ευέλικτων μορφών εκπαίδευσης, αποτελούν κύριους στόχους του προγράμματος “ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρηματοδοτεί το έργο EuPROSkills.

Το ΜΑΙΧ θα ήθελε να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης του Ν. Χανίων και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία Theo στην Αγ Μαρίνα, “Okeanis Golden Resort”, “Golden Bay Suites”, “Helios Apartments”και “Kiwi Apartments” στους Αγ. Αποστόλους, “Panorama Hotel” στο Καλαμάκι, ‘Χαλέπα’ και ‘Κύδων’ στην πόλη των Χανίων   αλλά και επιχειρήσεις εστίασης στο Παλιό Λιμάνι, οι οποίες συμμετείχαν στο έργο ως ‘οργανισμοί υποδοχής’, για την υλοποίηση της εκπαίδευσης. Οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες συμμετέχουν σε παρόμοια έργα για πέμπτη συνεχή χρονιά, λειτούργησαν ως ποιοτικοί χώροι εκπαίδευσης και ενασχόλησης και συνεργάστηκαν άψογα με τους σπουδαστές και τους συνοδούς τους από Ιταλία συμβάλλοντας σε ένα ασφαλή και απολύτως επιτυχημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Επιπλέον, το ΜΑΙΧ ευχαριστεί όλους τους φορείς (Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων, κλπ) που συνέβαλαν την ομαλή υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Στην τελετή απονομής των Διπλωμάτων ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου, οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν το ΜΑΙΧ για την πρόσκληση να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο έργο, ενώ σπουδαστές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους και τις ευχαριστίες τους. Άλλωστε απόδειξη της απόλυτα επιτυχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των μερών ήταν η παρουσία εκπροσώπων όλων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο έργο. Οι τελευταίοι αναφέρθηκαν στο ήθος, την ευγένεια, την προθυμία αλλά και τα προσόντα των σπουδαστών και την ικανότητά τους να ανταπεξέρχονται πλήρως στα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό επαγγελματικό χώρο.Ευχή όλων να υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε παρόμοια έργα στο μέλλον και γενικά να δημιουργηθούν ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις του τουρισμού να λειτουργούν και ως φορείς καινοτομίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook