Σταθάκης από τα Χανιά για Υπερταμείο: Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε – Επιστρέφουν τα ακίνητα

σταθάκης-από-τα-χανιά-για-υπερταμείο-ο-773636

Την αρχική του θέση «πολύ φασαρία για το τίποτα» ως προς την διαδικασία μεταβίβασης των 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο, επανέλαβε ο υπουργός ενέργειας και περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ερωτηθείς σχετικά, πριν την έναρξη επιχειρηματικής συνάντησης στα Χανιά.

Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε πως «ο νόμος είναι σαφής» ενώ γνωστοποίησε και την ολοκλήρωση του ελέγχου των 10.119 ακινήτων που επρόκειτο να μεταβιβαστούν στο υπερταμείο, επισημαίνοντας πως ο σχετικός κατάλογος με τις εξαιρέσεις έχει διαβιβαστεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στον υπουργό Οικονομικών. «Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει πρόβλημα» τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί πως το θέμα θα λυθεί με Υπουργική Απόφαση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού,  «ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε επί των υποβληθέντων από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας περιγραφικών και γεωχωρικών στοιχείων των παραπάνω, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΥΠΠΟΑ. H διενέργεια του ελέγχου υλοποιήθηκε υπεύθυνα και συστηματικά σε ελάχιστο χρόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, εξάγοντας πλήρη στοιχεία για την ταυτοποίηση υπαγόμενων ακινήτων σε καθεστώς εξαίρεσης από τη μεταβίβαση της κυριότητας, της νομής και της διαχείρισης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Για ακόμη μία φορά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει ότι η πολιτιστική κληρονομιά, ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με τους θεμελιώδεις δημόσιους σκοπούς του κράτους, καθώς και οι υποδομές της, ως αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και τελούν εκτός πάσης συναλλαγής».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook