Χανιά | Σταμάτης Σγουράκης: Αυτή είναι η αλήθεια για το νερό στον Δήμο Αποκορώνου

χανιά-σταμάτης-σγουράκης-αυτή-είναι-η-869882

Απάντηση στον Δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ο οποίος είχε απευθύνει έκκληση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην στερήσουν το νερό από τους δημότες, δίνει με επιστολή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταμάτης Σγουράκης:

«Το βασικό αγαθό της ζωής για τον άνθρωπο το νερό και πως είναι δυνατόν να το στερήσουμε από τους δημότες μας, λέει ο δήμαρχος μας κ. Κουκιανάκης και έχει δίκιο.

Και φταίει όπως και για όλα τα άλλα η αντιπολίτευση.

Είναι η λογική που λέει στα καλά εγώ και στα κακά μόνο οι άλλοι. Και βέβαια κάνει έκκληση ο δήμαρχος προς την αντιπολίτευση για συναίνεση. Βέβαια όλα αυτά στο δημόσιο διάλογο με δημοσιεύσεις στον έντυπο τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως για τα «φώτα της ράμπας» πάντα πράττει .Για να ρίξει ευθύνες για άλλη μια φορά στην αντιπολίτευση.

Έχουν περάσει εφτά χρόνια πού ο κ. Κουκιανάκης είναι δήμαρχος Αποκορώνου. Όποιος παρακολουθεί τα γραπτά του, το λόγο και τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νομίζει πως ο Αποκόρωνας έχει λύσει τα προβλήματά του. Κοιτάζει στις Καλύβες και νομίζει πως βλέπει την πολυσυζητημένη «Μαρίνα» και τα σκάφη αναψυχής να ελλιμενίζονται σε αυτήν!!!!!

Πάει στον Κεφαλά και νομίζει πως βλέπει τους «φίλους του βυθού» απλωμένους στα καφενεία του χωριού στην επιστροφή τους από το καταδυτικό πάρκο στον Ομπρόσγιαλο!!!!

Τα χωριά πεντακάθαρα πια περιμένουν τους επισκέπτες τους!!!!

Η πραγματικότητα απέχει μακράν.

Ζητήματα όπως το βασικό αγαθό της ζωής του ανθρώπου, το καθαρό νερό, δεν τρέχει από όλες τις βρύσες των πολιτών του Αποκόρωνα. Στο δήμο που κείτεται πάνω στα νερά όπως όλοι μας υπερηφανευόμαστε.

Πριν από έξι χρόνια περίπου όποιος άκουγε το δήμαρχο σε μια συγκέντρωση συζήτηση στους Αρμένους με θέμα το νερό και δεν τον ήξερε θα πίστευε πως αύριο αυτό θα έχει λυθεί. Όμως σήμερα μετά από έξι χρόνια η κατάσταση είναι ίδια. Όλο αυτό το διάστημα ολιγωρούσε. Ακόμα και έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που έδιναν ανάσα στο πρόβλημα της περιοχής του βορειανατολικού Αποκόρωνα έμεναν ανεκμετάλλευτα και μένουν ακόμα και σήμερα. Αναφέρομαι σε ένα έργο που στέλνει νερό από την δημοτική δεξαμενή του Τσιβαρά προς τον τέως Δήμου Βάμου περίπου 60 κυβικά την ώρα. Έργο που εντάχθηκε σε πρόγραμμα και ολοκληρώθηκε τώρα και εφτά χρόνια.

Ο Δήμος Αποκορώνου έχει πάρει αποφάσεις για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων ο δήμαρχος τις έχει υπερψηφίσει όμως στην πραγματικότητα είναι μακράν αυτών των απόψεων δεν έχει ούτε την θέληση ούτε το σθένος. Εχει άλλες απόψεις. Ο κ. Κουκιανάκης κατάφερε με τις άδειες χρήσης να αγοράζει ο δήμος Αποκορώνου νερό ύδρευσης από τον Ο.Α.Κ και καυχιέται γι’ αυτό.

Όσον αφορά την σύμβαση με τον Ο.Α.Κ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου 12 Αυγούστου 2020 έλαβε την απόφαση 128 / 2020 όπου αποφασίζει κατά πλειοψηφία σχέδιο σύμβασης που με πρόταση από την παράταξη μας προστέθηκαν στην πρόταση του Ο.Α.Κ. δύο όροι:

Α) Να μνημονεύονται στην σύμβαση οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου για τα νερά και

Β) Στην δεξαμενή του Τσιβαρά να εισέρχεται νερό μόνο από τις πηγές Αρμένων και όχι από τις πηγές του Ζούρμπου. Σημειώνεται εδώ ότι από την δεξαμενή του Τσιβαρά υδρεύεται σχεδόν ολόκληρος ο τέως δήμος Βάμου. Αυτή την πρόταση υιοθέτησε και ο δήμαρχος και η σύμβαση αυτή ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία . Άρα ο Δήμος Αποκορώνου έχει ψηφίσει σύμβαση. Όμως ο κ. δήμαρχος έχοντας διπλή ιδιότητα την ιδιότητα του δημάρχου και την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Α.Κ. αντί να προασπίζεται τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών μας και να υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου υπαναχωρεί σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση και συμφωνεί με τον Ο.Α.Κ. στο να μπαίνει νερό Ζούρμπου σε έκτακτες περιπτώσεις όπως λένε, δηλαδή να συνεχίζει να λειτουργεί όπως μέχρι σήμερα. Να πίνει δηλαδή ο βορειοανατολικός Αποκόρωνας νερό που έχει κριθεί ακατάλληλο ακόμα και για άρδευση !!!! δίνοντάς του βεβαίως και τη «λύση» της αγοράς εμφιαλωμένου από τα ράφια των SUPER MARKET.

Το δημοτικό συμβούλιο 11 Φεβρουαρίου 2021 με την 4 / 2021 απόφαση του επικαιροποιεί την απόφαση 128 / 2020 με την στήριξη και της παράταξης κ. Καραγιαννάκη, και προς τιμήν τους, σε αντιπαράθεση με τον κ.Κουκιανάκη και την παράταξη του που άλλαξε γνώμη.

Και βέβαια κανένας δεν εμπόδισε το δήμαρχο να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Ο.Α.Κ. και να πληρώσει τις οφειλές μιας και αναφέρετε και σε αυτές.

Επομένως το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει βάζοντας σε προτεραιότητα την υγεία των κατοίκων του Αποκόρωνα και των επισκεπτών του.

Καλούμε τον Ο.Α.Κ. να υιοθετήσει την σύμβαση που έχει ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο του Αποκόρωνα και το δήμαρχο να αποφασίσει πως ο ρόλος του Δημάρχου τον υποχρεώνει να υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών του Αποκόρωνα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook