Χανιά | Στα «κάγκελα» οι αγρότες – Μαζί με τα αγροτικά τους σήμερα στον κόμβο των Μουρνιών

χανιά-στα-κάγκελα-οι-αγρότες-μαζί-1377932

Με τις τιμές των ζωοτροφών να έχουν φτάσει στα ύψη, το κόστος παραγωγής, να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και την ενεργειακή κρίση να αυξάνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, οι αγρότες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ζητώντας δραστικά μέτρα για την στήριξή τους.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων χαιρετίζει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο ύστερα και από το κάλεσμα του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων.

Αναδείχτηκε η ανάγκη για μαζικό και συντονισμένο αγώνα απέναντι στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το κόστος παραγωγής στις ζωοτροφές, στα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και γενικά στα

αγροεφόδια.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα και στο ρεύμα, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, που είναι αναγκαία για την διαβίωσή μας, έχουν βαρέσει κόκκινο. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές στον παραγωγό στα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο επανάπαυσης. Μαζί με την καταστροφή στα σταφύλια και στην σταφίδα, την διαφαινόμενη καταστροφή από τον δάκο σε αρκετές περιοχές κάθε συνάδελφος αγρότης και κτηνοτρόφος καταλαβαίνει τι μας περιμένει.

Αν δεν διεκδικήσουμε άμεσα, ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, για όλα τα παραπάνω , ούτε να καλλιεργήσουμε ξανά μπορούμε, ούτε τα αιγοπρόβατα μας να συντηρήσουμε. Εμείς και οι οικογένειες μας θα πεινάσουμε μιας και τα μέχρι τώρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο για κοροϊδία είναι.

Προχωράμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 11:00πμ στον κόμβο των Μουρνιών με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Καλούμε τους Συλλόγους που συμμετείχαν στην σύσκεψη αλλά και αυτούς που δεν συμμετείχαν λόγω δυσκολιών να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της κινητοποίησης.

Ισχυροποιούμε και μαζικοποιούμε τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς μας συλλόγους. Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική – ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας.

Παλεύουμε για:

  • Να δοθεί τώρα επιδότηση 20 ευρώ ανά ζώο για αγορά ζωοτροφών, Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων,

    κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια καθώς και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Να ενισχυθούν άμεσα και πραγματικά οι ίδιοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook