Χανιά | Σούδα αντί Αράξου “βλέπουν” οι ΗΠΑ για τη μεταφορά πυρηνικών από την Τουρκία

«Πρόκριμα» στη βάση της Σούδας έναντι του Αράξου δίνουν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» οι Αμερικανοί για την μεταφορά πυρηνικών όπλων από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Στην Κρήτη άλλωστε έχουν όλες τις εγκαταστάσεις, από εκεί επιχειρούν τα αεροπλάνα τους. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι η προοπτική του στρατιωτικού αεροδρομίου του Άραξου βγαίνει εντελώς από τη συζήτηση.

«Υπάρχουν σκέψεις, που δεν έχουν εγκαταλειφθεί, αναφέρει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, ούτως ή άλλως, η βάση του Αράξου βαίνει προς αναβάθμιση ως «σημαντική βάση μεταστάθμευσης όχι μόνο των αμερικανικών αλλά και των νατοϊκών μαχητικών και κατασκοπευτικών».

Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, πλην όμως πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μιλώντας στα «ΝΕΑ» σημείωναν ότι εάν οι Αμερικανοί αποφασίσουν να μεταφέρουν τα πυρηνικά όπλα τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να τα μεταφέρουν στον Άραξο αλλά στη Σούδα. Με την προϋπόθεση να συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση. Η οποία, εάν συμφωνήσει, θα ζητήσει και ανταλλάγματα”.

Πηγή: tanea.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ