Χανιά | Σωτήρια η επέμβαση ναυαγοσωστών για 5 άτομα – «Απαγορευτικό» στις περισσότερες παραλίες

χανιά-σωτήρια-η-επέμβαση-ναυαγοσωστώ-906165
φωτογραφεία αρχείου

«Έτρεχαν και δεν έφταναν» το μεσημέρι της Κυριακής οι ναυαγοσώστες στις παραλίες των περιοχών Σταλού-Αγίας Μαρίνας, καθώς χρειάστηκε να επέμβουν σε συνολικά 5 περιπτώσεις.

Παρά το «απαγορευτικό” και την «κόκκινη σημαία» που είχαν αναρτήσει από νωρίς το πρωί στην πλειοψηφία των πύργων των βόρειων ακτών των Χανίων, λόγω των ανέμων που φτάνουν τα 6 μποφόρο, αλλά κυρίως των ισχυρών ρευμάτων, οι λουόμενοι, δεν φαίνεται να πειθαρχούν  στις συστάσεις, αδιαφορώντας προκλητικά στα απαγορευτικά σφυρίγματα των ναυαγοσωστών.

Αγνοώντας λοιπόν τον κίνδυνο τόσο μικροί, όσο και μεγάλοι, υπερεκτιμώντας πολλές φορές τις δυνάμεις, βουτούν στη θάλασσα και σε πολλές περιπτώσεις να μπλέοκουν σε περιπέτειες.

Όπως ακριβώς συνεβη και σήμερα όπου οι ναυαγοσώστες αναγκάστηκαν να ρυμουλκήσουν 3 άτομα, έναν πατέρα με τα δύο παιδιά στο Σταλό, αλλά και δύο παιδιά στην Αγιά Μαρίνα, που τους παρέσυρε το ρεύμα.

Τελικά χάρις στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση των ναυαγοσωστών, βγήκαν στην ακτή, χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία τους, έχοντας κάποιοι πιει λίγο νερό παραπάνω…

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά πρόεδρος της Ναυαγοσωστικής Σχολής “Oceans Lifeguard” Παύλος Λυτινάκης κάνει έκκληση προς όλους τους λουόμενους, να πειθαρχούν στις συστάσεις – απαγορεύσεις των νααυαγοσωστών.

Για δύο μέρες ακόμη οι σημαίες σχεδόν σε όλες τις βόρειες παραλίες των Χανίων, πλην αυτών σε Μαράθι, Λουτράκι, Άγιους Αποστόλους και Άγιο Ονούγριο, όπου λόγω των κολπίσκων «κόβει» το ρεύμα, θα είναι «κόκκινες». Αυτό σημαίνει ότι ουδείς λουόμενος επιτρέπεται να μπει στο νερό, ούτε μέχρι τον…. αστράγαλο. Απευθύνουμε έκκληση λοιπόν στους λουόμενους να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις συστάσεις των ναυαγοσωστών που βρίσκονται στους πύργους των παραλιών και να μην κολυμπάνε, αφού δεν επιτρέπεται» δήλωσε με έμφαση στο zarpanews.gr o κ. Λυτινάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook