Χανιά | Σκελετωμένο άλογο σε χωράφι κοντά στο κέντρο της πόλης

χανιά-σκελετωμένο-άλογο-σε-χωράφι-κον-1060160

Σε κακή κατάσταση εντοπίστηκε ένα άλογο σε σημείο, κοντά στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Σύμφωνα με την Φιλοζωική των Χανίων που έλαβε την σχετική καταγγελία πρόκειται «για ένα δεμένο σκελετωμένο άλογο σε ένα χωράφι κοντά στο κέντρο της πόλης.”

Τι αναφέρει για το ζώο η φιλοζωική:

«Σύμφωνα με την αναφορά ,το άλογο είναι σε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ενημερώσαμε το ΑΤ Χανίων και αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, αλλά δε διαπίστωσαν καμμία παράβαση, αφού -κατά την αστυνομία-ο νόμος 4039/2012 αναφέρεται μόνο στα ζώα συντροφιάς!!! και το άλογο δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία!!!

Παρόλα αυτά εντοπίστηκε ο κηδεμόνας και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν μπορούσαν να βρουν κάποια παράβαση. (είπαμε δεν είναι γάτα ή σκύλος).

Μέχρι η αστυνομία να βρει γιατί η θέα ενός σκελετωμένου αρσενικού, νεαρού αλόγου (είναι περίπου 15 ετών), χωρίς κατάλυμα, δεμένο στον ήλιο χωρίς φαγητό και νερό ,συνιστά παθητική κακοποίηση, κανονίσαμε να το επισκεφτεί κτηνίατρος, ο οποίος διαπίστωσε την κακή θρεπτική του κατάσταση, συνέστησε καθαρισμό των δοντιών, αποπαρασίτωση, περιποίηση των νυχιών, βιταμίνες και καλή τροφή.

Ο κηδεμόνας όμως αρνήθηκε να πληρώσει το κόστος της περίθαλψης και της σωστής φροντίδας, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει χρήματα, οπότε του προτείναμε να μας το παραχωρήσει και να φροντίσουμε να πάει σε ειδικό χώρο,όπου θα λάβει την απαραίτητη θεραπεία.

Αρνήθηκε όμως και αυτό,λέγοντας ότι θέλει να το πουλήσει και όχι να το παραχωρήσει.

Εθελοντές επισκέπτονται κάθε μέρα το ζώο,το οποίο ονομάσαμε Άγγελο,ταΐζεται και ποτίζεται επαρκώς και περιμέναμε από την αστυνομία να αιτηθεί αφαίρεση του ζώου από τον κηδεμόνα.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα και από το αρμόδιο ΑΤ μας είπαν ότι το πρωτόκολλο ευζωίας (που προκύπτει από το νόμο) είναι δικό μας…. ευφυολόγημα και ότι η εγκύκλιος του ΥΠΑΑΤ για τα ιπποειδή αναφέρει μεν τις προϋποθέσεις για την ευζωία αλλά δεν αποσαφηνίζει το ύψος των διοικητικών προστίμων ειδικά για τα ιπποειδή,θα απευθυνθούμε μέσω της ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αλλά και στο αρμόδιο Υπουργείο.

Από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να απεμπλακούμε ποτέ από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.»

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Σκελετωμένο άλογο σε χωράφι κοντά στο κέντρο της πόλης

  1. Ειστε υποκριτές και ανθέλληνες ! Πότε δείξατε ενδιαφέρον για ένα παιδί η ένα άρρωστο ηλικιωμένο ? Όλοι τα αγαπάμε τα ζώα αλλά ο άνθρωπος πρώτα ! Αν θέλετε να το παίξετε ψαγμένοι τραβάτε σε κάποιο νοσοκομείο και δώστε ένα γλυκό σε ένα άρρωστο παιδί, η ένα σάντουιτς σε ένα που έχει ανάγκη. Παίρνετε χρήματα κάνοντας πρακτική παράσιτου. Ο κόσμος σας έχει γράψει !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook