Χανιά | Σήμερα η δίκη για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος αστυνομικού στην Κίσσαμο

χανιά-σήμερα-η-δίκη-για-την-επίθεση-με-1560790

Στις 12 σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση του ανθρώπου, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι σε βάρος δύο αστυνομικών σε περιοχή της Κισσάμου στα Χανιά, όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν αφού σε βάρος του εκκρεμούσε μήνυση από συγγενικό του πρόσωπο, στον οποίο είχε επιτεθεί με τσεκούρι (δείτε εδώ και εδώ)

Ο δράστης οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, το Σάββατο. Ο Εισαγγελέας πρότεινε να δικαστεί άμεσα, ο ίδιος ωστόσο ζήτησε και πήρε προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να ενημερωθεί ο δικηγόρος του για τη δικογραφία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα στο λιμάνι της Κισσάμου και στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, εκείνος τους επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντας τον ένα στο πρόσωπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν αφού -χάρη στα αντανακλαστικά του αστυνομικού, ο οποίος οπισθοχώρησε και απέφυγε να καρφωθεί το μαχαίρι στο κεφάλι του, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και ο δεύτερος αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Στον αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Κισάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο δράστης αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και έχει στο παρελθόν νοσηλευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

Παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Στο θέμα παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, η οποία επαναφέρει το πάγιο αίτημα του κλάδου, να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους επικίνδυνο.

Όπως αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη σύλληψη «είναι για «κάποιους» μία «καθιερωμένη» και «τυπική» εκτέλεση εργασίας, η οποία δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Αυτή είναι για «κάποιους», μία αναλώσιμη μερίδα εργαζομένων -55.000-,στους οποίους πετάμε καθρεφτάκια κάθε τόσο και λιγάκι…sms…αύξηση ορίου ωρών βραδινής εργασίας και όχι αύξηση ωριαίας αποζημίωσης».

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook