Χανιά | Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την δολοφονία Δουρουντάκη

χανιά-σήμερα-η-απόφαση-του-δικαστηρίο-937885

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του κτηνοτρόφου Παντελή Δουρουντάκη.

Υπενθυμίζεται οτι το δικαστήριο του Ρεθύμνου φιλοξενεί τη δίκη, προς αποφυγή εντάσεων. Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση.

Ο πρώτος που αγόρευσε ήταν ο δικηγόρος Γιώργος Περράκης, ενώ συνέχισε ο Διονύσης Βέρας από πλευράς της οικογένειας Δουρουντάκη. Την υπεράσπιση των κατηγορουμένων έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Γιώργος Κομισόπουλος και Νίκος Κοτσαμπασάκης.

Ακολούθησε η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης. Πρώτος αγόρευσε ο κ. Φραντζεσκακης και ακολούθησε ο κ. Κοτσαμπασάκης.

Στις 18.21 το δικαστήριο διέκοψε και αναμένεται η απόφαση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η εξαφάνιση

Ήταν 7 Μαρτίου του 2018, όταν ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης πήρε το αυτοκίνητό του, ένα κυπαρισσί Mitsubish Pazero, έφυγε από το σπίτι και έκτοτε κανείς δεν τον ξαναείδε.

Επί τρεις μήνες περίπου οι αρχές πραγματοποίησαν εντατικές έρευνες σε όλο σχεδόν τον νομό σε στεριά, θάλασσα και από αέρος ώστε να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα. Στις έρευνες των αρχών είχε βοηθήσει και το στίγμα τοποθεσίας από κινητό τηλέφωνο του Δουρουντάκη.Τα πρώτα στοιχεία

Το κινητό φέρεται να είχε δώσε σήμα στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο Πατελάρι και προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας και πέραν της επαρχίας Σφακίων.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην τριγύρω περιοχή των Μουσούρων ενώ για αρκετό καιρό οι αρχές ερευνούσαν κινήσεις και διάφορα πρόσωπα ως ύποπτα για την εξαφάνιση του 70χρονου, ενώ ήδη είχε ενεργοποιηθεί το Silver Alert.

Η σύλληψη και η ανεύρεση του πτώματος

Στις 19 Ιουνίου 2018, μετά από 3 μήνες εξαφάνισης και ερευνών, η αστυνομία προχωρά σε σύλληψη δύο ατόμων που φαίνεται να σχετίζονται -αρχικά- με την υπόθεση, ενώ κατά την προανακριτική διαδικασία οι συλληφθέντες -δύο αδέλφια ηλικίας 44 και 39 ετών-, πέρασαν και το κατώφλι του Εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και περιύβρισης νεκρού.

Μετά από δύο ημέρες και καθ’ υπόδειξη των δραστών, το απόγευμα της 22ας Ιουνίου 2018, οι αστυνομικές δυνάμεις ανασύρουν το πτώμα του 70χρονου και το κουφάρι του αυτοκινήτου με το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν τρεις και πλέον μήνες.Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης είχε βρεθεί θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του σε λάκκο στην περιοχή του Αλικιανού σε βάθος πέντε μέτρων.

Η νεκροψία

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή ο θάνατος του 70χρονου προήλθε από κακώσεις θώρακος και σπλάχνων από πλήξεις με χόνδρους με μακρύκαννο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο.

Με άλλα λόγια ο Παντελής Δουρουντάκης πυροβολήθηκε από κυνηγετική καραμπίνα με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του, πριν θαφτεί κάτω από το αυτοκίνητό του.

Άμυνα ισχυρίζεται ο 45χρονος

«Τον έθαψα γιατί παραλογίστηκα», δήλωνε στη Real News λίγο καιρό αργότερα ο 45χρονος, που ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος ο οποίος πυροβόλησε, σκότωσε, και στη συνέχεια έθαψε τον κτηνοτρόφο κρύβοντας στον ίδιο λάκκο και το αυτοκίνητο του θύματος.

Όπως ισχυρίστηκε, ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης μπήκε στο λατομείο και τον απείλησε με το όπλο στο χέρι. «Στη συνέχεια, με πυροβόλησε μια φορά κι ευτυχώς για μένα αστόχησε. Όταν πήγε να μου ρίξει ξανά, το όπλο του έπαθε εμπλοκή και αστραπιαία έριξα προς το μέρος του χωρίς να σημαδεύω. Έχασα το μυαλό μου, θόλωσα και πανικοβλήθηκα», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι μετέφερε τη σορό του θύματος στην περιοχή του Αλικιανού. Υπογράμμισε δε πως δεν ήξερε τι έκανε: «Τον έθαψα γιατί παραλογίστηκα».

Απαλλάσσεται των κατηγοριών ο 40χρονος αδελφός

«Θλίβομαι για ό,τι συνέβη. Δεν ήμουν στο λατομείο όταν συνέβη το κακό, καθώς είχα αποχωρήσει νωρίτερα μαζί με τον υπάλληλό μας. Μας είχαν συλλάβει ως υπόπτους για τη δολοφονία. Ρώτησα τον Γ*****η πώς γίνεται να έχουμε μπλέξει έτσι και τότε με λυγμούς μου αποκάλυψε την αλήθεια», δήλωνε ο αδερφός του κατηγορουμένου, ο οποίος εντωμεταξύ απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Η οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου της, υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης του λατομείου αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του, καθώς από την εξέταση DNA βρέθηκε το αίμα του στον τόπο του εγκλήματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook