Χανιά | «Σήμερα εμείς, αύριο εσείς»: Ντοκιμαντέρ για τον αγώνα στο Αποπηγάδι

Την Τετάρτη 22/03 στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον αγώνα στο Αποπηγάδι Χανίων “Σήμερα εμείς, αύριο εσείς” με θέμα την αρπαγή της γης για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

Θα ακολουθήσουν μαρτυρίες κατοίκων και στη συνέχεια συζήτηση.

Στην Κρήτη, προβλέπονται “αναπτυξιακά έργα” που περιλαμβάνουν από φαραωνικές εγκαταστάσεις που αφορούν την τουριστική βιομηχανία (βλ. αεροδρόμια και ξενοδοχειακά μεγαθήρια) μέχρι εξορύξεις υδρογονανθράκων και εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε όποια κορφή υπάρχει στο νησί.

Σε όλα αυτά, τα τυράκια που μας πλασάρουν ποικίλλουν σε γεύσεις. Εργασιακή αποκατάσταση, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και πράσινη ενέργεια είναι κάποιες από τις προτιμώμενες. Η φάκα όμως είναι ίδια και πάντα εκεί. Αν θέλουμε να δούμε πως μοιάζει, αρκεί μια ματιά σε Λατινική Αμερική, Ανατολική Ασία και Αφρική όπου τα ίδια πολυεθνικά συμφέροντα, ακολουθώντας μάλιστα κάποιες φορές και πανομοιότυπες μεθόδους, απαλλοτρίωσαν γη προς όφελος τους.

Οι αυτόκλητοι κουμανταδόροι των ζωών μας έχουν ορίσει τις προτεραιότητές τους. Είναι οι ανάγκες της Αγοράς και είναι ενάντια σε κάθε τι ζωντανό και όμορφο υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει.

Εμείς από τη μεριά μας, από τη μεριά των από κάτω, οφείλουμε να αντισταθούμε πρωτίστως ιδεολογικά, συγκροτώντας κοινότητες αγώνα και κοινωνικά δίκτυα, παράγοντας τις δικές μας συλλογικές ερμηνείες και ορίζοντας τις δικές μας υπαρξιακές ανάγκες ως προτεραιότητα.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ