Χανιά | Σημαντική δωρεά του επιχειρηματία Νίκου Χουδαλάκη στο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων | Photos

χανιά-σημαντική-δωρεά-του-επιχειρημα-969902

Το δικό του υπερσύχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής απέκτησε εδώ και λίγες ώρες το Δημοτικό σχολείο Περιβολίων Χανιών, χάρις στη δωρεά που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο επιχειρηματίας Νίκος Χουδαλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας FORUM SA.

Η νέα αίθουσα, με τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που εγκαινιάστηκε σήμερα ονομάστηκε «Αργυρώ Χουδαλάκη» στη μνήμη της μητέρας του Νίκου Χουδαλάκη, που αποφοίτησε από το ίδιο δημοτικό.

Κατά την ομιλία του, ο ισχυρός άνδρας της FORUM SA, αφού έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν,  μεταξύ άλλων, μετέδωσε πολλά μηνύματα στα παιδιά και τους υποσχέθηκε, ότι σύντομα θα δημιουργήσει και ένα Εργαστήριο Ρομποτικής στο σχολείο τους!Αναλυτικά η ομιλία του κ. Χουδαλάκη

«Θα μου επιτρέψουν σήμερα οι επίσημοι να παραβιάσω το πρωτόκολλο και να απευθυνθώ στα 200 ζευγάρια παιδικά μάτια που έχουν καρφωθεί επάνω μου.

Αγαπημένα μου παιδιά, αφήστε με να ξεκινήσω από ένα μικρό, μικρό παραμύθι…

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από 60 χρόνια…Τότε που η ανέχεια και η ξυπολυσιά ήταν μέρος της ζωής σχεδόν σε κάθε χωριό της Ελλάδας, ένα μικρό αγόρι απόκτησε ένα ζευγάρι κόκκινα μποτάκια. Ήταν τόση η χαρά του γι’ αυτό το απροσδόκητο δώρο, που δεν ήξερε, δεν μπορούσε, δεν άντεχε να την κρύψει. Δεν τον χωρούσε ο τόπος. Ούτε τα μικρά του πόδια χωρούσαν μέσα σε αυτά τα παπούτσια! Ένιωθε τόσο πλημμυρισμένο από ενθουσιασμό που έβγαζε και έβαζε τα μποτάκια του, τα πετούσε στο αέρα, τα κυνηγούσε, τα ξανάπιανε και φτου κι από την αρχή. Σε μια από αυτές τις ξέφρενες πτήσεις το ένα κατακόκκινο μποτάκι σβούριξε με δύναμη ψηλά, περιστράφηκε δυνατά πάνω από το κεφάλι του και εκσφενδονίστηκε σε ένα τζάμι του σχολείου! Πω πω άγχος, αγωνία, ταραχή! Τι θα έλεγε τώρα στο δάσκαλο; Πώς θα τα μπάλωνε με τη μάνα του; Ποιος θα πλήρωνε για το σπασμένο τζάμι και με τι τιμωρία θα την πλήρωνε ο ίδιος για την αταξία του;

Αυτό το τζάμι, παιδιά μου, βρίσκεται ακριβώς αριστερά πίσω σας και είμαι σίγουρος ότι από τότε μέχρι σήμερα έχει σπάσει και έχει αντικατασταθεί πολλές φορές. Αυτό που σίγουρα δεν έχει «σπάσει» και που είναι οπωσδήποτε αναντικατάστατο είναι η δίψα των παιδιών, κάθε παιδιού, για το καινούργιο, για το όνειρο, για το μέλλον, για τη γνώση, για την πρόοδο, και τελικά για την αριστεία. Αυτά τα κόκκινα μποτάκια και το αγόρι της ιστορίας μας, που είμαι βέβαιος ότι καταλάβατε ότι είμαι εγώ, είναι το δώρο της ζωής και της γνώσης που σας χαρίζεται στο ξεκίνημά σας και είναι στο χέρι σας να μεγαλουργήσετε, να κάνετε θαύματα με αυτό. Θαύματα που δεν θα ωφελήσουν μόνο εσάς, αλλά και την οικογένειά σας, τους συντοπίτες σας, την κοινότητά που ζείτε και -γιατί όχι- ολόκληρη την πατρίδα μας.Νιώθω μια απέραντη συγκίνηση γιατί γνωρίζω μέσα στην καρδιά μου ότι αυτό το Εργαστήρι Πληροφορικής, αυτό το θερμοκήπιο γνώσης, θα σας βοηθήσει όλους ανεξαιρέτως και βάζω στοίχημα, όπως σας βλέπω και με βλέπετε, ότι από εδώ μέσα θα βγουν μερικές εκπληκτικές διάνοιες, για τις οποίες, χρόνια μετά, θα διαβάζουμε στις εφημερίδες και θα καμαρώνουμε.

Kαι τώρα θα μου πείτε γιατί να ονομάσουμε τη νέα σας αίθουσα «Αργυρώ Χουδαλάκη» και όχι, ας πούμε, «Computer Lab», όπως άλλωστε επιβάλλει η γλώσσα της εποχής; Θα μου επιτρέψετε εδώ μια μικρή εξομολόγηση: Αν χρωστάω κάτι σε έναν άνθρωπο για το ψυχικό  έρμα, για το κουράγιο, με το οποίο με όπλισε ώστε να αντιμετωπίζω με σθένος τις προκλήσεις της ζωής, αυτός ο άνθρωπος είναι αναμφισβήτητα η μητέρα μου. Τη θυμάμαι πάντα από μικρό παιδί να με εμποτίζει με την εξαιρετική φιλομάθεια που τη διέκρινε, παρά το γεγονός ότι ήταν μια απλή γυναίκα του χωριού.Τη θυμάμαι να φλέγεται από την επιθυμία να προκόψω, να ξεπεράσω τα όρια μου, και να ξεφύγω από τη μοίρα μου, και τη μοίρα όλων των παιδιών της εποχής μου, που ήταν να γίνουν οικοδόμοι, αγρότες ή κτηνοτρόφοι ήδη από τα 12-13 τους χρόνια. Τη θυμάμαι να παλεύει για τη μόρφωσή μου, να υπερβαίνει τα εμπόδια και ταμπού, για να με βοηθήσει να ανοίξω τα φτερά μου. Για μένα αυτή η γυναίκα, αυτή η μάνα, συμβολίζει τη δίψα για πρόοδο  και το φιλέρευνο πνεύμα που χρειάζεται κάθε άνθρωπος στη ζωή του για να προχωρήσει μπροστά και να προκόψει. Το όνομα «Αργυρώ Χουδαλάκη» λοιπόν, της καινούργιας σας αίθουσας, ειλικρινά θα με γέμιζε χαρά αν δεν το αντιμετωπίζατε ως ένα απλό όνομα. Θα ήμουν ευτυχής αν από τα παιδικά σας χείλη, που συμβολίζουν για μένα τη φωνή τού «αύριο», ακουγόταν μέσα στους τοίχους του σχολείου σας, του σχολείου μας: «Πού έχουμε μάθημα τώρα;» «Στην Αργυρώ θα πάμε!». Θα είναι για μένα σαν να στέλνετε την αγάπη, τις ευχές και την παντοδύναμη θετική σας ενέργεια σε έναν άνθρωπο που το άξιζε απεριόριστα.Αυτό που θέλω να θυμάστε από το αγόρι με τα κόκκινα μποτάκια, που είναι σήμερα, όπως βλέπετε, ένας σεβάσμιος επιχειρηματίας, είναι ένα πράγμα “Tα όριά μας είναι μεγαλύτερα από τους φόβους μας και οι πράξεις μας είναι δυνατότερες από τα λόγια μας”. Είναι ακριβώς αυτό που προσωπικά με δυνάμωσε ώστε να βγω νικητής σε όλες τις δύσκολες, αλλά και τις τραγικές στιγμές της ζωής μου.

Να έχετε λοιπόν το βλέμμα σας ψηλά στους στόχους σας, αλλά τα πόδια σας σταθερά στη γη για να τους πετύχετε. Kαι πού και πού να πετάτε κι ένα κόκκινο μποτάκι στον αέρα. Μπορεί να ραγίζει τζάμια, αλλά χτίζει χαρακτήρες. Είναι η πιο αγνή, η πιο αθώα, έκφραση της λατρείας των παιδιών για το καινούργιο και της λαχτάρας τους για το αύριο…Και μιας και είπα αύριο… Το αύριο κρύβει κάτι ακόμα για σας. Για σκεφτείτε τώρα όλοι μαζί, φωναχτά, τι άλλο εργαστήριο θα θέλατε; Περιμένω να ακούσω δυνατές φωνές, να σπάσουν τζάμια!

Μήπως ένα Eργαστήριo Ρομποτικής;

………. ………… ………… ……………..

Μπράβο, παιδιά, είστε power!…» τόνισε ο κ Χουδαλάκης .

Ρομποτική λοιπόν, ένα σύγχρονο διαδραστικό εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής θα είναι το επόμενό μας βήμα. Γιατί εσείς, παιδιά, είστε το μέλλον κι εμείς οι μεγάλοι πρέπει να σας δώσουμε όλα τα εφόδια που χρειάζεστε για να το κατακτήσετε. Ατενίστε λοιπόν με αισιοδοξία το αύριο, προχωρήστε μπροστά! Οι γονείς σας, οι δάσκαλοί σας και όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα είμαστε στο πλευρό σας»δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χουδαλάκης, ο οποίες πέρα από τις ευχαριστίες των παιδιών έλαβε ως δώρο και μία όμορφη ζωγραφιά του σχολείου τους!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook