Χανιά | Σημαντική διάκριση για τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. – Έλαβε ασημένιο βραβείο για την καινοτόμα διαχείριση αποβλήτων

χανιά-σημαντική-διάκριση-για-τη-δ-ε-δι-1389394

Με μία σημαντική βράβευση διακρίθηκε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ)] των Χανίων, κατά την απονομή των Circular Economy Αwards 2022.

Στην τελετή απονομής των βραβείων Κυκλικής Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ) διακρίθηκε με το ασημένιο βραβείο, στην κατηγορία Καινοτομίες στην Κυκλική Οικονομία (Circular Economy Innovations), για το σύστημα διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων.

Με αφορμή την εξαιρετικά τιμητική βράβευση, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ) και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης, δήλωσε:

«Είναι εξαιρετική ικανοποίηση όταν βλέπουμε τη δουλειά που γίνεται να επιβραβέβεται με τιμητικές διακρίσεις σαν αυτήν. Η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ είναι μέσα στους κορυφαίους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) της χώρας και στον τρόπο λειτουργείας της, αλλά κυρίως στις καινοτόμες και περιβαλλοντικές καινοτομίες που εφαρμόζει.

Οι δημότες των Χανίων απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα τους και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής».

Ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, Κώστας Πατεράκης σημείωσε πως «η διαρκής και συστηματική προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων της επιχείρησης, επιφέρει την αναγνώριση της ορθολογικής και βιώσιμης διαχείρισης στερεών αποβλήτων στα Χανιά.

Η βράβευση αυτή, δίδει δύναμη σε όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να συχεχιστεί η εργώδης προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί στο βέλτιστο επίπεδο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νομού»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των βραβείων, οι καινοτόμες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσα από τα Circular Economy Αwards αποδεικνύουν ότι, ακόμη και σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για συστήματα και ανθρώπους, συνεχίστηκε ακάθεκτη η πορεία για τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία, που αποτελεί το νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης επιχειρήσεων και χωρών.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Σημαντική διάκριση για τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. – Έλαβε ασημένιο βραβείο για την καινοτόμα διαχείριση αποβλήτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook