Χανιά | Σημαντικά έργα στους δήμους Πλατανιά και Σφακίων με υπογραφή Αρναουτάκη

χανιά-σημαντικά-έργα-στους-δήμους-πλα-790150

Μποναμάδες για δήμους των Χανίων, καθώς σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε συμβάσεις για σειρά έργων στους δήμους Πλατανιά και Σφακίων.

Παράλληλα δε έγινε γνωστή και η ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του σημαντικού για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πλατανιά και ειδικότερα της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών έργου, της διευθέτησης και οριοθέτησης του ποταμού Ταυρωνίτη.

‘Όπως είπε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, πρόκειται για μια παρέμβαση, της οποίας η προεργασία είχε γίνει από τον πρώην δήμο Βουκολιών και ολοκληρώθηκε σε ότι αφορά στις μελέτες από την σημερινή δημοτική αρχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει στα 10 εκατ. ευρώ.

Επίσης από τον περιφερειάρχη Κρήτης υπεγράφη η σύμβαση για την υδρομάστευση της περιοχής των Λαχιανών, με τον προυπολογισμό να φθάνει στ 2,5 εκατομμύρια ευρώ,

Όπως είπε τόσο ο δήμαρχος Πλατανιά όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Γιάννης Σταματάκης, πρόκειται για έργο που θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης που υπάρχει εδώ και χρόνια στην περιοχή των Βουκολιών.

Όπως ειπώθηκε η συγκεκριμένη παρέμβαση θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ποσότητα και ποιότητα νερού στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Φώτης Καζάσης ανέφερε πως με το έργο αυτό θα αξιοποιηθεί ένα μικρό μέρος των νερών του Σεμπρωνιώτη. Σημείωσε πως ο ΟΑΚ λειτούργησε πολύ γρήγορα σε ότι αφορά στην εν λόγο παρέμβαση.

Αναφορικά με τα έργα στον δήμο Σφακίων όπως είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζερβός, ο περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε τη χρηματοδότηση της μελέτης για το Λουτρό ύψους 450.000 ευρώ, ενώ υπήρξε χρηματοδότηση για τρεις αθλητικές υποδομές σε Ασκύφου, Χώρα Σφακίων και Ανώπολη, συνολικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.

Από την πλευρά του κ. Σταύρος Αρναουτάκης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ώριμων μελετών από την πλευρά των δήμων προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook