Σήφης Βαλυράκης: Η έκκληση της οικογένειας προς τις Αρχές

σήφης-βαλυράκης-η-έκκληση-της-οικογέν-1208661

Έκκληση προς τις Αρχές απευθύνουν η οικογένεια Βαλυράκη και οι νομικοί της σύμβουλοι, προκειμένου να κληθούν και να καταθέσουν τα πρόσωπα που, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενεπλάκησαν στο περιστατικό το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πρώην υπουργού.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Αυτόπτης μάρτυρας (αλιέας από τη Χαλκίδα) υπέδειξε σε πολύωρη κατάθεσή του στην Ασφάλεια Αττικής τους δράστες της συμπλοκής – όλη η Ερέτρια τους γνωρίζει, κι όμως δεν έχουν κληθεί ακόμα να καταθέσουν. Αν οι μάρτυρες λένε ψέματα, να κατηγορηθούν για ψευδορκία, αν όμως λένε την αλήθεια, γιατί ακόμα δεν έχουν κληθεί στο Λιμεναρχείο οι δράστες της εγκληματικής επίθεσης εναντίον του Βαλυράκη;», τόνιζαν χαρακτηριστικά στη Realnews.

Στο θρίλερ του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη προστέθηκε πριν από λίγα 24ωρα η κατάθεση στο Λιμεναρχείο της Ερέτριας της έκθεσης που συνέταξαν οι πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί από την προανακριτική Αρχή, μετά την εξέταση του φουσκωτού σκάφους του πρώην υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Η 30σέλιδη έκθεση επιχειρεί να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος και περιλαμβάνει κυρίως τεχνικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του φουσκωτού και της 40άρας δίχρονης εξωλέμβιας μηχανής, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον ειδικό μηχανισμό που φοριέται στο χέρι του χειριστή. Πρόκειται για το λεγόμενο quick stop, το σχοινί δηλαδή που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε, αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή, το οποίο ο Σήφης Βαλυράκης δεν είχε περάσει στο χέρι του, όπως κάνουν πολλοί χειριστές σκαφών.

Η έκθεση των πραγματογνωμόνων βρίσκεται στα χέρια του μηχανολόγου-τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, Αναστασίου Δέδε, ο οποίος θα συντάξει το πόρισμά του με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει από τη δική του αυτοψία. Να σημειωθεί πως ο κ. Δέδες είχε διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν ο πρώην υπουργός χτυπήθηκε από τη δική του προπέλα, καθώς η θέση στην οποία καθόταν (πάνω στο μπαλόνι του σκάφους) καθιστούσε απίθανο αυτό το ενδεχόμενο, μετά την αναπάντεχη πτώση του στη θάλασσα.

Πηγή:enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook