Χανιά | ΣΕΠΕ: Κομματική μεροληψία στην επιλογή των στελεχών της διοίκησης στην Εκπαίδευση

Να αποσυρθεί η τροπολογία επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης, ζητάει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «επαναλαμβάνεται μια πρακτική ασυνέχειας και κομματικής μεροληψίας στην επιλογή των στελεχών της διοίκησης στην Εκπαίδευση».

Η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται μια πρακτική ασυνέχειας και κομματικής μεροληψίας στην επιλογή των στελεχών της διοίκησης στην Εκπαίδευση. Η υπουργός Παιδείας η κ. Κεραμέως, μας επαναφέρουν στις αλήστου μνήμης εποχές του 2004. Τότε που, σε μια νύχτα, «καρατόμησαν» όλα τα στελέχη της  Διοίκησης της Εκπαίδευσης και τοποθέτησαν στις θέσεις τους τα «δικά» τους παιδιά. Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, για την ιδιωτική εκπαίδευση στις 27/7/2020, κατά τη συνήθη πρακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, κατατέθηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία παύουν όλοι οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δρομολογείται άμεσα διαδικασία ορισμού νέων.

Τη διαδικασία επιλογής, των εκλεκτών της Κυβέρνησης, αναλαμβάνει μια διορισμένη πενταμελή επιτροπή από την Κυβέρνηση, αφαιρώντας τους αιρετούς του Κλάδου και κάθε έννοια αξιοκρατίας και δίκαιης αντιμετώπισης αφού δεν υπάρχουν πλέον αντικειμενικά κριτήρια. Είναι φανερή η στόχευση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, να ορίσει κομματικά Στελέχη στην Εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, αξιοποιώντας όλα τα μέσα και εργαλεία που θα διαμορφώσει το Υπουργείο Παιδείας.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για διαφάνεια και αξιοκρατία στη στελέχωση της Διοίκησης δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μόνο λόγια του αέρα.

Θυμίζουμε ότι, κ. Κεραμέως που, εν μέσω πανδημίας, χωρίς κανένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, ψήφισε μόλις τον Ιούνιο, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Εκεί προέβλεπε και την παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Απέναντι στην πρόθεση διαμόρφωσης του «επιτελικού κράτους» από την Κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη με κομματικό στρατό το εκπαιδευτικό κίνημα θα δώσει τη μάχη της ανατροπής των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών που βυθίζουν την κοινωνία στο έρεβος και επιστρέφουν την πολιτική ζωή του τόπου στον βούρκο και στην απαξίωση.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Π.Ε. καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τις επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης της ΝΔ και την τροπολογία.

  • Καλούμε τη ΔΟΕ και όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της εκπαίδευσης να ενώσουμε τις φωνές μας απέναντι στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης, στην προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, στην προσπάθεια ελέγχου του κράτους από τους κομματικά υμέτερους και την επαναφορά της ελληνικής κοινωνίας δεκαετίες πίσω.
  • Απαιτούμε να αποσυρθεί η τροπολογία για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης.
  • Διεκδικούμε την καθιέρωση ενός αδιάβλητου συστήματος επιλογής στελεχών με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια που θα εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοκρατία με τους αιρετούς του κλάδου παρόντες .»

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ