Χανιά | Σεμινάριο από τη Φιλοζωική Ομοσπονδία στους αστυνομικούς για την σχετική με τα ζώα νομοθεσία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα διαλέξεων στο Αστυνομικό Μέγαρο σεμινάριο στους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων για την νομοθεσία για τα ζώα.

Το σεμινάριο, υπό της αιγίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Στρατηγού Κ. Λαγουδάκη, πραγματοποίησε εξειδικευμένη ομάδα Αστυνομικών με επικεφαλής τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ηρακλείου κ. Νίκο Χρυσάκη και τους κ. Σπανουδάκη Σταύρο και Βουτυράκη Εμμμανουήλ, Διοικητή και Υποδιοικητή αντίστοιχα του Α.Τ. Αγίου Νικολάου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες και στο Ρέθυμνο και έχει προγραμματιστεί επίσης να γίνει στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Γ. Λυμπινάκης.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε η Πρόεδρος Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη, η οποία και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Σ’ αυτόν επισημάνθηκε ότι ο Οργανισμός εδώ και 10 περίπου χρόνια έχει ξεκινήσει τις ενημερώσεις επί της κείμενης νομοθεσίας για τα ζώα σε όλη την αστυνομική δύναμη των Διευθύνσεων της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Τονίστηκε όμως ότι η τωρινή προσπάθεια της Αστυνομίας είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί για πρώτη φορά η ενημέρωση γίνεται από τα ίδια τα στελέχη της Αστυνομίας γεγονός που αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα και καταδεικνύει οτι η ΕΛ.ΑΣ έχει σε ικανοποιητικό βαθμό πλέον αντιληφθεί τις πολύμορφες πλευρές του φαινομένου της κακοποίησης των ζώων, που έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις και στα Χανιά και όλη την επικράτεια.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Λυμπινάκη, όπου μετ’ επιτάσεως έθεσε το θέμα των αλλεπάλληλων δηλητηριάσεων πολύ μεγάλου αριθμού αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στα Χανιά και ζήτησε την λήψη ειδικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.

Η Ομοσπονδία για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής προτάσσει βεβαίως την παιδεία και την ενημέρωση ως μέτρα αποτελεσματικής πρόληψης αλλά οι κακοποιήσεις των ζώων αποτελούν αξιόποινες πράξεις, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, ως προβλέπει η νομοθεσία.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γι αυτούς με τις μηχανές που κινδυνεύουν να τους σκοτώσουν καθημερινά τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα κοπρόσκυλα είπατε τίποτα? Είπατε τίποτα για όλους αυτούς που έχουν δεχθεί επιθέσεις και έχει ζαθεί ή καταστραφεί η ζωή τους όπως δεκάδες μικρά και αθώα παιδάκια? Είπατε τίποτα για τους δίποδους κοπρίτες που εισέρχονται σε ιδιωτικές περιφραγμένες ιδιοκτησίες μαζί με τα τετράποδά τους για αφήσουν τα κόπρανά τους εντός, ώστε να τα πατούν και να τα μυρίζουν οι ιδιοκτήτες? Δεν ντρεπόσαστε λίγο. Υποκριτές. Οι μοναδικοί μη φιλόζωοι και οι πρώτοι που βασανίσατε άμοιρα ζώα, είστε εσείς και οι μούσκαροι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ