Χανιά | Σε συνέλευση καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση – Τα θέματα που θα συζητηθούν

χανιά-σε-συνέλευση-καλεί-ο-σύλλογος-ερ-1504778

Ο Σύλλογος εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση νομού Χανίων απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο του κλάδου. «Έχει έρθει η ώρα να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να το μαζικοποιήσουμε, να μετέχουμε στη δράση του» αναφέρει ο σύλλογος.

Αναλυτικά:

Εργαζόμενοι σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξενόγλωσσα, σε ιδιωτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς, γραμματείς, οδηγοί, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό, βρίσκονται κυριολεκτικά σε μια διαρκή εργασιακή αβεβαιότητα, δουλεύοντας για ψίχουλα, με κουτσουρεμένες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς δικαιώματα. Η έλλειψη ΣΣΕ στον κλάδο έχει διαμορφώσει συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους. Πετσοκομμένα ωρομίσθια πείνας, απολύσεις, μείωση ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων και δεδουλευμένων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτες έξτρα ώρες και επιτηρήσεις, εντατικοποίηση δουλειάς και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Πολλές είναι άλλωστε και οι περιπτώσεις μη ανανέωσης των συμβάσεων το Σεπτέμβρη. Κοντά σ’ όλα αυτά, το δεδομένο καθεστώς ανεργίας τους θερινούς μήνες για τους συναδέλφους και οι δυσμενείς όροι επιδότησης από τον ΟΑΕΔ δυσχεραίνουν κι άλλο την κατάσταση. O προβλεπόμενος μισθός στον κλάδο δεν φτάνει για να καλύψει την ακρίβεια, το τεράστιο οικονομικό βάρος που έχει πέσει πάνω σε όλους τους εργαζόμενους. Δεν δεχόμαστε τα μέτρα- ψίχουλα, τα vouchers και τα passes της κυβέρνησης, ούτε τα διάφορα benefits που σκαρφίζονται ορισμένα φροντιστήρια. Τα κουπόνια που δίνουν οι ιδιοκτήτες σχολείων των σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα μας, τα καύσιμά μας, τα φαρμακευτικά και ιατρικά μας έξοδα.

Απάντησή μας, η οργανωμένη δράση μέσα από τις γραμμές του σωματείου μας. Είναι ευθύνη ατομική και συλλογική η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Χρειάζεται οργανωμένος αγώνας που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους, που θα διεκδικεί την ανάκτηση των απωλειών μας, μακριά από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, με άξονα αιτημάτων τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων.

Η συμμετοχή κάθε εργαζόμενου στο σύλλογό μας είναι μονόδρομος. Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του τις σημερινές συνθήκες. Με τη συμμετοχή μας όμως στο σωματείο μας, στις συλλογικές διαδικασίες του μπορούμε να πετύχουμε νίκες. Να διεκδικήσουμε οργανωμένα:

  • Μείωση των τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Kατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Διεύρυνση κριτηρίων για την ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το επίδομα θέρμανσης και το επίδομα ενοικίου. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΕΝΦΙΑ.
  • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Κατάργηση του νόμου Βρούτση- Αχτσιόγλου.
  • Επιδότηση όλων των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600€.
  • Αφορολόγητο στα 12.000€.

Ειδικότερα για τα φροντιστήρια:

  • Ελάχιστο ωρομίσθιο 11,58€ μεικτά (9,98€ καθαρά). Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εκπαιδευτικούς που δουλεύουν 21 ώρες την εβδομάδα, ανεξάρτητα από την κατανομή τους και το πλήθος των συμβάσεων που τις καλύπτουν.
  • Απαραβίαστη διδακτική ώρα 45’ και διάλειμμα 15’. Ασφάλιση και πληρωμή για κάθε ώρα εργασίας που αφορά τα meetings και τις ενημερώσεις γονέων.
  • Επαναφορά των τριετιών. Κατοχύρωση τριετίας με 27 μήνες με πλήρη ασφάλιση (3 9μηνες συμβάσεις). Ένταξη των εργαζόμενων του κλάδου μας στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο χρόνος της καλοκαιρινής ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος.
  • Κατάργηση της τροπολογίας για τη λειτουργία των φροντιστηρίων τις Κυριακές.
  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων. Μείωση των μαθητών ανά τάξη. Ενισχυτική διδασκαλία σε όλες τις τάξεις. Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα (και προπτυχιακά αν υπάρχουν).
  • Προστασία της μητρότητας για συναδέλφισσες με ωρομίσθιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Δίνουμε οργανωμένη και δυναμική απάντηση σε όλα αυτά που υποβαθμίζουν τη ζωή μας. Συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου, την Κυριακή 13/11 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέματα:

1) Απολογισμός της δράσης του Συλλόγου.

2) Οικονομικός Απολογισμός.

3) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για προκήρυξη αρχαιρεσιών του Συλλόγου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook