Χανία | Σε συλλαλητήριο προχωρά το Σωματείο Επισιτισμού την Πέμπτη

χανία-σε-συλλαλητήριο-προχωρά-το-σωμα-1197600

Συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 20/5 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς στις 18:30μ.μ. το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων με σκοπό -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή- να σταλθεί μήνυμα κατά του νομοσχεδίου που καταργεί το 8ωρο και

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων συνεδρίασε έπειτα από τη συμμετοχή του στο κάλεσμα στη σύσκεψη Συνδικάτων του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20/5 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς στις 18:30μ.μ. κόντρα στο αντεργατικό νομοσχέδιο που μας ετοιμάζουν.

Το νομοσχέδιο προχωρά σε συντριπτικό χτύπημα του 8ωρου με την καθιέρωση 10ωρης δουλειάς, που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας, αυξάνει στις 150 ώρες τις υπερωρίες τις οποίες μονομερώς θα μπορούν να επιβάλλουν οι επιχειρήσεις, ενισχύοντας το οπλοστάσιο της υπερεκμετάλλευσης και της δουλειάς «ήλιο με ήλιο». Χτυπά αδυσώπητα την κυριακάτικη αργία, τη μοναδική μέρα που μένει ελεύθερη στην εργατική οικογένεια.

Δίνει πλήρη ασυλία στην εργοδοσία να κάνει ό,τι νομίζει με τους εργαζόμενους, αφού εκτός από το ότι θα μπορεί να τους βάζει να δουλεύουν όσο και όπως θέλει, θα τους ξεφορτώνεται και όποτε θέλει, ξέροντας ότι αν κριθεί άκυρη η απόλυση δεν έχει και την υποχρέωση επαναπρόσληψης. Θεσμοθετεί την «ψηφιακής κάρτας εργασίας», που προβάλλεται ως «επανάσταση», ενώ στην πραγματικότητα είναι τουλάχιστον κοροϊδία, καθώς οι εργοδότες «και με τον νόμο» θα κάνουν ό,τι θέλουν.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εργασίας, παρουσιάζοντας το άλλοθι της «ψηφιακής κάρτας» για το ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος, επικαλέστηκε τις προτάσεις της ΓΣΕΕ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μετατρέπει σε «ανεξάρτητη αρχή» το ΣΕΠΕ, μια «αρχή» που θα αναλάβει τον «έλεγχο» σε μια αγορά εργασίας με τη «ζούγκλα» να είναι πια κανονικότητα. Με λίγα λόγια να αφαιρεί ακόμα κι αυτό το μέσο που είχαν οι εργαζόμενοι μπας και βρουν το δίκιο τους.

Θέλοντας να «τσιμεντάρει» την επίθεσή της στην εργατική τάξη η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο μια σαρωτική επίθεση σε κατακτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες, με τον υπουργό Εργασίας να παρουσιάζει τη δράση των συνδικάτων περίπου ως …εγκληματική ενέργεια, μη μπορώντας να κρύψει το μίσος εργοδοτών και κυβερνήσεων απέναντι στην οργανωμένη – συλλογική διεκδίκηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας!

Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!!

Το Σωματεία μας, βρίσκεται σε συντονισμό με τους συναδέλφους από τους υπόλοιπους κλάδους, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες. Υλοποιούμε την απόφαση της σύσκεψης για προετοιμασία πανεργατικής απεργίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook