Χανιά | Σε συγκέντρωση και στάση εργασίας προχωρούν οι διανομείς της E-food – Τι διεκδικούν

χανιά-σε-συγκέντρωση-και-στάση-εργασί-1284478

Σε στάση εργασίας αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι διανομείς εργαζόμενοι στην E-food όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά επισημαίνουν:

Το Σωματείο E-food Ν.Χανίων έλαβε υπόψη του τις συνεχόμενες εξελίξεις στο κομμάτι της ακρίβειας, καθώς και τη στάση της εταιρείας το τελευταίο διάστημα. Με βάση το πρόσφατο ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 9/6/22, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την επερχόμενη κινητοποίηση που έχει καλέσει το σωματείο E- food Αττικής στις 17/6/22. Η κινητοποίηση αφορά στάση εργασίας κατά τις 12.00-16.00.

Μετά από το σχετικό υπόμνημά που στείλαμε το προηγούμενο διάστημα ως σωματεία στην εταιρεία, η απάντηση που πήραμε ήταν μια μικρή αύξηση στα καύσιμα (αναντίστοιχη της αύξησης στην βενζίνη), την ίδια στιγμή που η ακρίβεια παντού καλπάζει.

Καμία απάντηση δεν πήραμε για το νέο σύστημα ωραρίων, κάτι που μονομερώς αποφασίστηκε και χωρίς να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των διανομέων.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε στις 17/6/22 σε συγκέντρωση στην πλ. Δημοτικής Αγοράς στις 12π.μ. και στην στάση εργασίας μεταξύ 12.00-16.00 και θέτουμε::

• Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμα τους

• Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers

• Να δοθεί δικαίωμα σε όσους εργαζομένους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβασή τους με πλήρους απασχόλησης

• Δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook