Χανιά | Σε Σκινέ και Καράνου ο Πολάκης – Προβληματισμένοι και ανήσυχοι οι κάτοικοι

χανιά-σε-σκινέ-και-καράνου-ο-πολάκης-1104796

Tην περασμένη Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του κόμματος, Α. Παπανδρέου, τον υποψήφιο Βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 Μιχάλη Χαιρετάκη και συνεργάτες του, περιόδευσε σε χωριά της Επαρχίας Κυδωνίας και συγκεκριμένα σε Σκινέ και Καράνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στον Σκινέ ο Π. Πολάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για τα ανοιχτά μέτωπα και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Εκφράστηκε έντονα απ όλους η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η ανησυχία για τους χειρισμούς της σε ότι αφορά την αγροτική πολιτική, την Τουρκική προκλητικότητα, την υγειονομική κρίση και την οικονομική ύφεση.

Ο Βουλευτής Χανίων συμμερίστηκε την αγωνία των συνομιλητών του και επεσήμανε τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβερνητικής πολιτικής, αναφερόμενος ταυτόχρονα στις πρωτοβουλίες και πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις προτάσεις που ως αντιπολίτευση έχει ανακοινώσει για όλα τα τρέχοντα θέματα, αλλά αγνοήθηκαν επιδεικτικά από την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης επισκέφτηκε τα Καράνου, όπου στο καφενείο του χωριού τον περίμεναν κάτοικοι της περιοχής. Άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους γονείς που του εξέφρασαν την ανησυχία τους για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν υλοποιηθεί τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι αγρότες αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά και τα συσσωρευμένα χρέη σε τράπεζες, τις ασφαλιστικές εισφορές, στον εισπρακτικό βραχνά του ΕΛΓΑ, που δεν ανταποκρίνεται σε αιτήματα αποζημιώσεων και τέλος τον εμπαιγμό τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι κτηνοτρόφοι, στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέρθηκαν στα προβλήματα τους που γιγαντώθηκαν και με την υγειονομική κρίση. Δεν έλειψαν από την συζήτηση και η αγωνία των κατοίκων για την θολή εικόνα σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον κορωναιό, αφού καθημερινά γίνονται δέκτες αντιφατικών ανακοινώσεων από την μια και από την άλλη βλέπουν να μειώνεται δραματικά το οικογενειακό τους εισόδημα. Αρκετοί από αυτούς που απασχολούνταν σε ξενοδοχεία, φέτος δεν εργάστηκαν και τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση δεν ήταν ικανά ούτε στοιχειωδώς να τους ανακουφίσουν.

Όλοι εξέφρασαν τον φόβο και την ανησυχία τους για τον χειμώνα που έρχεται, με την σκέψη ότι η οικονομική τους κατάσταση πλέον δεν θα τους επιτρέπει να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους ανάγκες.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την μεγάλη συμμετοχή στην συνάντηση, αλλά και για την μεστή και ουσιαστική τοποθέτηση τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, παρότρυνε τους αγρότες να συνεργαστούν και να συνεταιριστούν για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικες συνθήκες για τα προϊόντα τους. Αναλυτικότερα τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο των θεσμικών του αρμοδιοτήτων, ασκεί κριτική στη Κυβέρνηση για την αγροτική της πολιτική, καταθέτει στην Βουλή ερωτήσεις με τις οποίες ζητά την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων που δημιουργούνται, προτείνοντας λύσεις. Ωστόσο οι διεκδικήσεις των αγροτών πρέπει να γίνουν με τρόπο πιο αποφασιστικό και οργανωμένο και από τους ίδιους».

Δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ικανοποίηση του για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί στο οδικό δίκτυο της περιοχής από τις έντονες βροχοπτώσεις του 2018, τότε που η Κυβέρνηση του ΣΎΡΙΖΑ, επιδεικνύοντας πολύ έντονα αντανακλαστικά, χρηματοδότησε Περιφέρεια και Δήμους με ποσά που ποτέ δεν ξαναδιατέθηκαν στα Χανιά και που έκτοτε δεν είδαν ούτε ευρώ για κανένα νέο έργο στο Νομό. Σε ότι αφορά το ζήτημα της πανδημίας, ξεκαθάρισε πως σε ότι το υγειονομικό πρόβλημα είναι υπαρκτό, μπορεί να πάρει διαστάσεις και να μην αντέξει το Ε.Σ.Υ. Γιαυτό όλοι οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Από την άλλη, η κυβέρνηση ενώ είχε αρκετό χρόνο, δεν φρόντισε να πάρει τα μέτρα εκείνα που θα θωράκιζαν Νοσοκομεία και σχολεία: «Αν δεν είχαμε ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. με 19.500 χιλιάδες προσωπικό και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν ούτε στο ήπιο πρώτο κύμα της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μας άκουσαν όταν προτείναμε συγκεκριμένα και κοστολογημένα εμπροσθοβαρή μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και γι αυτό οι εργαζόμενοι κυρίως στον τουριστικό τομέα, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε πιο δεινή θέση από εκείνη της βαθιάς οκταετούς οικονομικής κρίσης που πρόσφατα έζησε η χώρα μας».

Οι κάτοικοι της περιοχής, μετά την ολοκλήρωση της ανοιχτής συζήτησης με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του, τηρουμένων των μέτρων προστασίας. Ο ίδιος βαθιά συγκινημένος από την ξεχωριστή φιλοξενία και με τον ριζίτη Μιχάλη Χαιρέτη να του απευθύνει τη μαντινάδα «μα τα Σφακιά δεν βγάλανε μόνο άντρες των αρμάτων, μα βγάλαν κι ένα υπουργό που τάκανε άνω κάτω», δήλωσε πως τέτοιες βραδιές είναι σαν να βγαίνει ένα χέρι από τα ευλογημένα Κρητικά χώματα και να τον ωθεί, για να γίνεται ακόμα πιο μαχητικός για τον τόπο του και την χώρα.

Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και υποσχέθηκε πως μέλημά του είναι αταλάντευτα να εξακολουθεί να τιμά καθημερινά τον καθένα και την καθεμιά από τους 15.500 συμπολίτες που του παρείχαν τους σταυρούς τιμής και ευθύνης που έλαβε στις εκλογές του 2019.”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook