Χανιά | Σε πλήρη εξέλιξη τα μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΧ στο Ακρωτήρι – Αυτοψία Σημανδηράκη στις εργασίες | Photos

χανιά-σε-πλήρη-εξέλιξη-τα-μεγάλα-έργα-1238691

Στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου, βρέθηκε σήμερα Πέμπτη, 17/06/2021, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης, όπου πραγματοποίησαν αυτοψία στα έργα που είναι σε εξέλιξη από την Δ.Ε.Υ.Α.Χ στο Μαράθι, τις Στέρνες και τις Πλακούρες. Στην αυτοψία παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων Δήμου Χανίων και της Δημοτικής Επιχείρησης “ΚΥΔΩΝ ΑΕ”, δημοτικός σύμβουλος Ακρωτηρίου, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Συγκεκριμένα, η αυτοψία ξεκίνησε από το Μαράθι, όπου εκτελούνται εργασίες του έργου: “Αντικαταστάσεις Δικτύων Ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων”, συνολικού προϋπολογισμού 1.470.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και αφορά στην αντικατάσταση και κατασκευή του δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 16.125 μέτρων. Στη περιοχή υλοποιείται νέο δίκτυο υδροδότησης των οικισμών Λουτρακίου και Μαραθίου, συνολικού μήκους 1.200 μέτρων.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στην περιοχή των Στερνών όπου εκτελούνται οι εργασίες του έργου “Κατασκευή Τμημάτων Ομβρίων σε Διάφορες Περιοχές του Δήμου Χανίων”, συνολικού προϋπολογισμού 4.850.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου ομβρίων μήκους 1.600 μέτρων και αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης στην περιοχή των Στερνών.

Τέλος, ολοκληρώνοντας την αυτοψία ο Δήμαρχος Χανίων και η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. βρέθηκαν στις Πλακούρες Κουνουπιδιανών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι παράλληλες εργασίες του παραπάνω έργου, με την κατασκευή αγωγού απορροής ομβρίων υδάτων, μήκους 600 μέτρων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ακρωτήρι, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή στο Ακρωτήρι εκτελούνται έργα υποδομής από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., συνολικού προϋπολογισμού 15.290.000 ευρώ. Αντικαθιστώντας τα παλιά δίκτυα ύδρευσης και επεκτείνοντας τα νέα, δημιουργώντας νέα δίκτυα ομβρίων και νέα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων, ασφαλτοστρώνοντας παράλληλα τα σημεία παρέμβασης, είμαστε σίγουροι πως η ζωή των κατοίκων του Ακρωτηρίου θα αναβαθμιστεί και θα βελτιωθεί αισθητά”.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, επεσήμανε: “Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. επιπροσθέτως από τα ήδη υλοποιούμενα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων στο δυτικό τμήμα Ακρωτηρίου προϋπολογισμού 11.430.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., έχει ώριμες μελέτες για την ολοκλήρωση των δικτύων Ακαθάρτων για το σύνολο των περιοχών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου προϋπολογισμού της τάξεως των 15.000.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α”.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook