Χανιά | Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας σήμερα οι εκπαιδευτικοί – Κηρύσσουν τρίωρη στάση εργασίας

χανιά-σε-παράσταση-διαμαρτυρίας-στην-1607354

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά απευθύνει η ΕΛΜΕ, ως ένδειξη συμπαράστασης των αδιόριστων και των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Παράλληλα κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Το Υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει άλλον ένα μηχανισμό εκβιασμού των νεοδιόριστων, ώστε να αποδεχτούν τη διαδικασία της αξιολόγησης, όχι μόνο δεν δίνει εντολή στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσουν στην μονιμοποίηση τους ως οφείλουν, αλλά επιπροσθέτως, ασκεί πιέσεις, ώστε οι Διευθύνσεις που έπραξαν το καθήκον τους να ανακαλέσουν τη μονιμοποίηση των συναδέλφων.

Ενάντια στη στάση αυτή του Υπουργείου η ΕΛΜΕ Χανίων, μετά και την ανακοίνωση της

ΟΛΜΕ, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας την Παρασκευή 13/1/2002 στις 13:30. Παράλληλα, κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί – επιτυχόντες/ουσες των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008 – έχουν δικαιωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στο όνομά τους, που τους διορίζουν αναδρομικά. Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου (ΣτΕ), αναγνωρίζουν το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, επιτυχόντων των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008.

Μάλιστα, ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους/ες συναδέλφους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς. Σε κάθε περίπτωση, δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους/ες πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στους/στις δικαστικά δικαιωμένους/ες εκπαιδευτικούς και απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στον διορισμό των συναδέλφων αυτών.

Ταυτόχρονα απαιτούμε κάλυψη των χιλιάδων κενών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και επιτέλους να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μονίμων» αναπληρωτών/τριών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook