Χανιά | Σε οικολογικό φόντο η επίσκεψη του Λυκείου Ακρωτηρίου στην Ιταλία

χανιά-σε-οικολογικό-φόντο-η-επίσκεψη-τ-823570

Το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου στο πλαίσιο της Σχολικής Σύμπραξης Erasmus+  με τίτλο “W.A.T.E.R.- World’s Attitude to the Treasure – Environment and Responsibility”» (ΝΕΡΟ- Η στάση και η ευθύνη μας απέναντι στους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον) πραγματοποίησε από τις 11 έως 17 Φεβρουαρίου 2019 την προγραμματισμένη εκπαιδευτική μετακίνηση (C1) στον Τάραντα της Ιταλίας, όπου φιλοξενήθηκε από το σχολείο-εταίρο Liceo Scientifico di Stato “G. Battaglini”.

Ειδικό θέμα της επίσκεψης ήταν «η μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων». Στην εκπαιδευτική μετακίνηση συμμετείχαν μαθητές από την Α΄ και Β΄ τάξη του Λυκείου με την συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών από την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος. Μαζί με την ελληνική αποστολή, παραβρέθηκαν μαθητές/τριες από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες στο ίδιο πρόγραμμα χώρες, Λεττονία, Πορτογαλία, Τουρκία και -φυσικά- την οικοδέσποινα συνδιοργανώτρια Ιταλία, που φιλοξένησε όλες τις αποστολές.

Καταρχάς, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Τάραντα, ιστορική αποικία της Σπάρτης στην περιοχή της Απουλίας, στη Νότια Ιταλία και να επισκεφτούν το Μουσείο της πόλης, με εξαιρετικά αρχαιοελληνικά εκθέματα. Επίσης, επισκέφτηκαν την πόλη Ματέρα, χαρακτηρισμένη ως πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019 και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και τον οικισμό Αλμπερομπέλο, επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες περιελάμβαναν αναλύσεις νερού από παραθαλάσσιες περιοχές των χωρών-εταίρων και σύγκριση των επιπέδων καθαρότητας.

Ειδικότερα, το σχολείο ξεχώρισε με την ποιότητα της δουλειάς του, καθώς παρουσίασε τα αποτελέσματα ανάλυσης θαλάσσιων υδάτων του νομού μας, τα οποία επεξεργάστηκε σε συνεργασία με την κυρία Πόπη Αντέλλη, από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τέλος, η ομάδα εντυπωσίασε με σχετικό χορευτικό δρώμενο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook