Σε κινητοποίηση την Τρίτη καλεί η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Χανίων: Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα υποχωρήσουμε

σε-κινητοποίηση-την-τρίτη-καλεί-η-ένωσ-1117131

Για εγκατάλειψη και υποχρηματοδότηση του Ε.Σ.Υ., κατηγορεί την κυβέρνηση η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, που με αφορμή τις απεργιακές κινητοποήσεις την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η πανδημία όφειλε να είναι η αφορμή να κατανοήσετε τον βαθμό της εγκατάλειψης του Ε.Σ.Υ. Την χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή του. Καταστρατήγηση της ασφαλούς εφημέρευσης, υπερεργασία, εξουθένωση, μετακινήσεις εσωτερικές, μετακινήσεις εκτός νομού, μπαλώματα και τελικά και όλα καλά!

Τίποτα λοιπόν δεν είναι καλά όταν δε βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών των κλινικών, τίποτα δεν είναι καλά όταν όλο το προσωπικό των νοσοκομείων περπατά με σκυμμένο κεφάλι, τίποτα δεν είναι καλά όταν ακούς στους διαδρόμους τους συναδέλφους να λένε «δεν αντέχω άλλο». Προσλήψεις «με το σταγονόμετρο» που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τους συναδέλφους που αποχώρησαν από το Ε.Σ.Υ. Ουσιαστική και όχι πολιτική η παραίτηση της Διευθύντριας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Ελένης Ιωαννίδου και τώρα ασκείται πειθαρχική δίωξη εναντίον της.

Απλά η κυρία Ιωαννίδου και οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν το σθένος να το πράξουν.

Ουσιαστική και όχι πολιτική η συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 24/9 στο Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, με αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τώρα καλείται σε απολογία η πρόεδρος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε Ρέτζιου Αφροδίτης για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».

Οφείλατε και οφείλετε να ανανεώσετε το εθνικό σύστημα υγείας και να υποστηρίξετε έμπρακτα τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα πράττουν υπεράνω εαυτών για να παρέχουν άριστες υπηρεσίες υγείας. Και όχι όταν τολμούν να καταδείξουν τα υπάρχοντα προβλήματα να τους αντιμετωπίζετε σαν εχθρούς. Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από την, αυτονόητη θεωρητικά, στήριξη της πολιτείας. Έχουμε κι εμείς και οι ασθενείς μας δικαιώματα, τα οποία δεν μπορείτε να τα στερείτε στο όνομα της πανδημίας και για τα οποία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα υποχωρήσουμε.

Συµµετέχουµε στη 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 16/02/2021 µε κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκοµείου Χανίων τηρώντας όλα τα µέτρα προστασίας διεκδικώντας:

1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων ιατρών  και κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών ιατρών ΕΣΥ.

2. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, με επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα προ μνημονίων επίπεδα και καταβολή των αναδρομικών διαφορών.

3. Αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης εφημερίας που είναι σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού.

4. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών ξεχωριστά από τον μισθό.

5. Χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος. Αναπροσαρμογή των επιδομάτων θέσεων ευθύνης ιατρών ΕΣΥ στο ίδιο ύψος με το υπόλοιπο δημόσιο.

6. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών.

7. Άμεσα θέσπιση γενναίου πλαισίου κινήτρων ( οικονομικών – διοικητικών – επιστημονικών) για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών Ε.Σ.Υ. σε άγονες νησιωτικές περιοχές και την μείωση και αναστροφή της μετανάστευσης των συναδέλφων στο εξωτερικό.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook