Χανιά | Σε κινητοποίηση προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι για τη διαχείριση της φοιτητικής λέσχης του Πολυτεχνείου

χανιά-σε-κινητοποίηση-προχωρούν-οι-φο-1239257

Οι φοιτητικοί σύλλογοι εστιών ΠΚ, ενιαίου ΠΚ, ΑρχΜηχ και ΗΜΜΥ, ύστερα από πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ., πήραν απόφαση για κινητοποίηση την Παρασκευή 15/4 στις 12:00 στην πρυτανεία του πολυτεχνείου Κρήτης με ζητήματα την αλλαγή ανάθεσης της λειτουργίας και διαχείρισης της φοιτητικής λέσχης του πολυτεχνείου καθώς και το καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι της λέσχης του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

Καμία αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων της Λέσχης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους και της πρυτανείας.

Το τελευταίο διάστημα, γνωστοποίηθηκε η αλλαγή ανάθεσης της λειτουργίας και διαχείρισης της φοιτητικής λέσχης του πολυτεχνείου, αφού άλλη εργοδότρια εταιρεία θα αναλάβει την εργολαβία της λέσχης. Η εξέλιξη αυτή αφήνει στην τύχη τους, τους εργαζόμενους της λέσχης του Πολυτεχνείου.

Στους εργαζομένους δόθηκαν 3 επιλογές για το που θα καταλήξουν. Η πρώτη να συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας που τώρα διαχειρίζεται την λέσχη. Η δεύτερη είναι να παραιτηθούν ενώ η Τρίτη είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν στην λέσχη σίτισης του πολυτεχνείου, ξεχνώντας όμως τα εργασιακά δικαιώματα και την προϋπηρεσία που είχαν μέχρι σήμερα!

Η πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση ομηρίας που βρίσκονται οι εργαζόμενοι της λέσχης του Πολυτεχνείου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και παραδίδουν κρίσιμους τομείς όπως η μέριμνα, η καθαριότητα και μια σειρά άλλες υπηρεσίες σε εργολαβικές εταιρείες. Αποκλείεται ότι τα κέρδη των εταιρειών που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος επενδύσεων στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα έρχονται σε σύγκρουση με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ίδιων των εργαζομένων, αλλά οδηγούν και στην υποβάθμιση κρίσιμων υπηρεσιών που παρέχονται στους φοιτητές όπως η σίτιση στην λέσχη.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης βρισκόμαστε το πλευρό των εργαζομένων της λέσχης, που όλο το προηγούμενο διάστημα δούλευαν εντατικά κρατώντας όρθια την λέσχη, σιτίζοντας εκατοντάδες φοιτητές.

Απαιτούμε:

  • Να εξασφαλιστούν με ευθύνη της Πρυτανείας του Ιδρύματος, οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στην λέσχη του Πολυτεχνείου, χωρίς μεταβολές στα εργασιακά τους δικαιώματα.
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας της λέσχης, για να μην δουλεύουν οι εργαζόμενοι με εξαντλητικούς ρυθμούς και να εξυπηρετούνται όλοι οι φοιτητές.
  • Λειτουργία της λέσχης και συνολικά όλων των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας του Πολυτεχνείου με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή εργολάβων.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, χωρίς περιορισμούς, με ποιοτικά και επαρκή γεύματα για όλους.

zarpanew.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook