Χανιά | Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι – “Παλεύουμε ώστε να γίνει πράξη το σύγχρονο και αναγκαίο”

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρά η Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Χανίων. Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 19:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς και στην συνέχεια, στις 19:40 θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Ταξική Ενότητα» του Σωματείου:

“Ο αγώνας ενάντια στην εκδικητική απόλυση της συναδέλφου από το ξενοδοχείο Σάντα Έλενα, καθώς και ο αγώνας ενάντια σε κάθε μορφής ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης συνεχίζεται.

Μόνο η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, σε κάθε χώρο δουλείας, το δυνάμωμα των διεκδικήσεων μπορεί να δείξει τον δρόμο απέναντι στις προσπάθειες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας και τους κράτους της, να βάλουν στο γύψο το εργατικό κίνημα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μείνουμε σιωπηλοί δεχόμενοι τα εξαντλητικά ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες. Βγαίνουμε μπροστά διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι κ στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού που δεν σταμάτησαν ούτε μέσα στη σεζόν να αγωνίζονται δείχνουν τον δρόμο. Οι συνάδελφοι διανομείς στην E-food έδειξαν τον δρόμο.

Ο αντεργατικός «Νόμος Χατζηδάκη» θα μείνει στα χαρτιά.

Προχωράμε σε κινητοποίηση την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 19:30 στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων στον Σταλό.

Προσυγκέντρωση στις 19:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ώστε να πραγματοποιήσουμε μηχανοκίνητη πορεία προς τον Σταλό.

Καλούμε το Σωματείο μας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων να συνεδριάσει άμεσα και ανοιχτά και να πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία και τους οργανωμένους Φορείς του εργατικού κινήματος των Χανίων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης της κινητοποίησης.

Παλεύουμε ώστε να γίνει πράξη το σύγχρονο και αναγκαίο!

Απαιτούμε:

-Να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση της συναδέλφου
-Ο «Νόμος Χατζηδάκη» να μείνει στα χαρτιά
-Να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι
-7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο για ΟΛΟΥΣ

Απάντηση μας το Δυνάμωμα του Σωματείου μας!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στον Αγώνα

Θα νικήσουμε!”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ