Χανιά | Σε καραντίνα οι 22 μετανάστες – Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος | Photos

χανιά-σε-καραντίνα-οι-22-μετανάστες-η-α-1769166

Με ασφάλεια περισυνελλέγησαν από το Λιμεναρχείο οι 22 μετανάστες που διέσωσε το εμπορικό πλοίο Eurocargo Valencia, περίπου 77 μίλια δυτικά της Κρήτης. (δείτε ΕΔΩ).

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται για 19 άνδρες και 3 αγόρια. Όλοι τους στεγάζονται προσωρινά σε χώρο καραντίνας εντός του λιμένα της Παλαιόχωρας.

Αναλυτικά:

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνολικά είκοσι δύο (22) αλλοδαπών (19 άνδρες και 3 αγόρια), πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή 77 ν. μ. δυτικά Παλαιόχωρας ν. Κρήτης υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους (α.λ.σ.) με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Στην περιοχή δεσμεύτηκαν συνολικά 5 παραπλέοντα πλοία, ενώ για το σημείο απέπλευσε ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ακυβέρνητο σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ EUROCARGO VALENCIA σημαίας Ιταλίας στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, όπου και περισυνέλεξε 22 άτομα με ασφάλεια. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν, βραδινές ώρες χθες, με ασφάλεια στον λιμένα “ΤΗΓΑΝΙ” Παλαιόχωρας, όπου στεγάζονται προσωρινά σε χώρο καραντίνας εντός λιμένα, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook