Χανιά | Σε εξέλιξη τα έργα στο κέντρο – Με δυσκολία η κυκλοφορία | Video+Photos

χανιά-σε-εξέλιξη-τα-έργα-στο-κέντρο-μ-1576986

Επεκτείνονται οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο των Χανίων και πλέον τα συνεργεία του εργολάβου έχουν τοποθετήσει διαχωριστικά στην αρχή της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη, καθώς αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει το… σκάψιμο και εκεί.

Η κυκλοφορία στον δρόμο γίνεται με δυσκολία, καθώς υπάρχει διαθέσιμη μόνο μια λωρίδα και αυτό θα συνεχιστεί, καθώς το επόμενο διάστημα τα έργα θα προχωρήσουν κατά μήκος του δρόμου. Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν όσο γίνεται τη διέλευση από το κέντρο.

Στο μεταξύ, μπροστά στην Αγορά η τοποθέτηση των υπόγειων καλωδίων έχει ολοκληρωθεί και πλέον απομένει να τοποθετηθεί ξανά πεζοδρόμιο στο σημείο.

Οι εργασίες αναμένεται να προχωρούν τετράγωνο-τετράγωνο και όχι σε όλο το μήκος του δρόμου μονομιάς.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Για το θέμα των έργων ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας:

Η δημοτική αρχή δυστυχώς αποφάσισε να ξεκινήσει έργα στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας φροντίζοντας να συμπέσουνε με την εορταστική περίοδο.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ένα καλό έργο ανάπλασης των πεζοδρομίων με δημιουργία ποδηλατοδρόμων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το οποίο εμείς σχεδιάσαμε ως δημοτική αρχή, θα ξεκινούσε με μία τέτοια μεγάλη αστοχία από την παρούσα δημοτική αρχή.

Η δημοτική αρχή που ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για τις εορταστικές εκδηλώσεις, αποφάσισε να στραφεί κατά των επιχειρήσεων στο κέντρο της πόλης με ότι, αυτό σημαίνει για την οικονομική τους επιβίωση και για την εικόνα της πόλης τις ημέρες των εορτών.

Η επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο των επαγγελματιών των οδών Χατζημιχάλη και Σκαλίδη, θέτει πολύ σωστά το θέμα της παύσης των εργασιών τις ημέρες των εορτών και του ευπρεπισμού όπου έχουν ξεκινήσει τα έργα.

Κατά την γνώμη μου οι εργασίες έπρεπε να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εορτές και να παύσουν άμεσα όσες έχουν ξεκινήσει.

Κατ’ ελάχιστον η δημοτική αρχή οφείλει να παραδεχτεί το σφάλμα της και να δεχτεί την παύση των εργασιών τις εορταστικές ημέρες όπως προτείνουν οι επαγγελματίες.

Είναι αδιανόητο ο δήμος να στρέφεται κατά εκατοντάδων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και ιδιαίτερα σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, ενώ ταυτόχρονα να τραυματίζει την εορταστική εικόνα της πόλης για την οποία θα ξοδέψει πολλά χρήματα και θα αυτοπροβληθεί όπως μας έχει συνηθίσει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook